RUBRICA DE MARTI: INTREABA UN EXPERT!

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la rezervarea denumirii unei asociatii identice cu cea a unei societati.

Domnul Mircea Ionescu  intreaba:

“Buna ziua,

Daca unicul asociat al unui SRL doreste sa infiinteze un ONG (asociatie), poate folosi acelasi nume cu al societatii comerciale cu raspundere limitata? Va fi permis acest lucru la Registrul Comertului? Multumesc.”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Compartiment Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

In momentul in care va decideti sa infiintati o asociatie (ONG) demersul de rezervare a denumirii se demareaza la Judcatoria in jurisdictia careia se afla sediul social al asociatiei viitoare.

Se va realiza un dosar in care se prezinta toate actele, iar pentru denumirea asociatiei verificarea se realizeaza la Judecatorie. In cazul in care mai exista o asociatie de orice tip cu nume asemanator sau identic, acest lucru se traduce in respingerea rezervarii si deci, va fi nevoie sa intentati acelasi proces cu alta denumire.

Registrul Comertului poate verifica si rezerva doar denumirile pentru societatile comerciale, nu si pe cele ale asociatiilor. In timp ce la ONRC se poate afla pe loc daca numele exista sau nu, in cazul Judecatoriei, poate dura pana la o saptamana sa se transmita raspunsul.

Asadar, daca societatea dumneavoastra are un nume pe care vi-l doriti sa fie pastrat si de viitoarea asociatie, puteti fara nicio problema sa demarati verificarea si rezervare denumirii la Judecatorie. Daca aici este valabila, veti primi documentul doveditor, ce va fi atasat la dosarul de infiintare. ”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *