AUTORIZATII SI AVIZE Firma Salon Infrumusetare

Autorizatii firma Reinvent Consulting
Autorizatii firma Reinvent Consulting

Articol actualizat in aprilie 2020.

Autorizatii si avize firma – Ai infiintat o firma si vrei sa stii care sunt autorizatiile si avizele necesare in vederea functionarii? In cazul in care deschizi un salon de beauty mai jos gasesti informatiile necesare in vederea functionarii in legalitate.

Spatiul alocat desfasurarii activitatii de salon infrumusetare trebuie sa fie impartit astfel:

 • acces/receptie;
 • desfasurarea propriu-zisa a activitatii;
 • depozitarea instrumentelor de lucru si produse curatare;
 • dotari sanitare.

Autorizatii si avize firma –  Registrul Comertului, ASP (Autoritatea de Sanatate Publica), DSV (Directia Sanitar Veterinara), Protectia Mediului, Protectia Muncii, PSI si autorizatii personale pentru angajati.

Autorizarea activitatii la Registrul Comertului se face in momentul infiintarii firmei, sau ulterior cand se deschide punct de lucru specific.

Aviz sanitar DSP Directia de Sanatate Publica – trebuie sa contina: o cerere, planul general de amplasare a spatiului si planul de amenajare interioara.

Obtinere autorizatie ISU

Saloanele de infrumusetare nu au nevoie, de regula, de autorizare speciala in acest sens, daca suprafata nu depaseste 200 mp.

Este recomandat sa transmiti catre ISU o cerere pentru solicitarea unui punct de vedere privind necesitatea obtinerii avizului-autorizatiei de securitate la incendiu. Ei vor analiza documentatia transmisa si, in functie de activitatile prestate, constructia in care au loc activitatile si suprafata punctului de lucru, vor da fie o negatie, fie o instiintare privind necesitatea solicitarii autorizatiei ISU.

Obtinere autorizatie/ acord functionare Primarie

Acordul de functionare de la Primarie este reglementat local si exista primarii (spre exemplu cele din sectoarele 1 si 2 din Bucuresti) care nu impun obtinerea acestui acord.

Solicitarea acordului de functionare se face dupa ce ai obtinut avizele/autorizatiile mentionate la sectiunile anterioare sau dupa ce ai obtinut dovada ca ai parcurs formalitatile de a le obtine, dar si dupa ce ai incheiat anumite contracte pentru asigurarea anumitor servicii (ex: salubrizare, dezinsectie-deratizare-dezinfectie etc).

Documente necesare:

 • Cerere de eliberare a acordului;
 • Dovada achitarii taxei pentru eliberarea acordului – de regula, pana in 100 lei, iar anumite primarii chiar au eliminat aceasta taxa;
 • Act de identificare a persoanei care depune documentatia si/sau imputernicire;
 • Actul constitutiv al societatii;
 • Certificatul de inregistrare pentru societate (emis de Registrul Comertului);
 • Certificat constatator pentru punctul de lucru (emis de Registrul Comertului), unde se vor vedea codurile CAEN autorizate;
 • Certificat de inregistrare fiscala in termen de valabilitate (emis cu cel mult 30 de zile in urma) si care sa ateste ca nu exista datorii la bugetul local, precum si declaratie de impunere (ambele de la DITL – Directia de Impozite si Taxe Locale);
 • Acte de detinere si/sau proprietate a spatiului, precum si autorizatia de construire, daca este cazul;
 • Autorizatiile sau actele care atesta inregistrarea solicitarii de a obtine autorizatiile de la DSP, ISU, alte institutii, dupa caz;
 • Acordul vecinilor/asociatiei de proprietari, in functie de locatia punctului de lucru;
 • Documentele care atesta colaborarea cu o firma de salubritate
 • Alte documente, dupa caz.

Acordul de functionare de la Primarie se elibereaza in 30 de zile, este valabil 1 an si trebuie reinnoit anual.

 Contracte de prestari servicii necesare:

 • Contract de colectare a deseurilor – acesta este un contract obligatoriu care se solicita chiar si inainte de a primi acordul de functionare de la Primarie sau in cazul unui control de la DSP.
 • Contract de deratizare-dezinsectie-dezinfectie – se face la interval de 3-6 luni.
 • Contract de servicii pentru protectia si securitatea muncii si impotriva incendiilor – desi obtinerea autorizatiei ISU nu este obligatorie, de regula, pentru acest tip de afacere, este obligatorie asigurarea acestor servicii pentru angajati. Va fi necesara si achizitia unuia sau a mai multor extinctoare si a unei truse de prim ajutor;
 • Contract de servicii privind medicina muncii cu un cabinet medical care asigura astefle de servicii si sunt prestate inainte de angajarea propriu-zisa a personalului.

Expertii Reinvent Consulting te pot ajuta cu obtinerea acestor avize- Click aici pentru detalii!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Aboneaza-te la newsletter!

Aboneaza-te la newsletter!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 14 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

7 Comments

 1. Mihaela 3 June 2018 Reply
 2. Ana 17 June 2018 Reply
 3. Ana 20 June 2018 Reply
  • Reinvent Consulting 26 September 2018 Reply

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *