Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Despre obtinerea unei autorizatii de functionare de la Primaria locala

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la obtinerea unei autorizatii de functionare de la Primaria locala.

Doamna Marin Lidia intreaba:

“Buna ziua,

Am deschis un bar intr-o locatie rurala. Cei de la Primarie mi-au spus ca nu avem nevoie de autorizare de la dansii, pentru ca nu se mai practica asa ceva. Din ce m-am informat eu insa e nevoie de aceasta. Mentionez ca am obtinut toate celelalte avize de la institutii: ISU, DSV, DSP, etc. Cum as putea rezolva situatia la Primarie? Multumesc.”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

Daca aveti toate celelalte avize de la institutiile din domeniu, necesare in cazul unei societati cu obiect de activitate de baruri si restaurante, puteti merge la Primarie pentru obtinerea autorizatiilor de functionare.

Din moment ce afacerea dumneavoastra este in domeniul HORECA, de obicei este nevoie si de autorizatiile de functionare de la Primarie pentru ca totul sa functioneze conform legii. Dar, daca Primaria v-a transmis pe cale neoficiala ca nu e nevoie de o autorizatie de functionare, trebuie sa solicitati si un document demonstrativ.

Cu alte cuvinte, solicitati un raspuns oficial, sub forma de document emis de Primaria locala in care se specifica faptul ca nu e nevoie de autorizatie, iar acest document il puteti pune la dispozitia autoritatilor care vin in control la punctul de lucru si doresc verificarea documentatiei.

In mod practic, fiecare Primarie decide singura pentru ce obiecte de activitate e necesara autorizatia din partea lor si pentru care nu e obligatorie, insa veti avea nevoie de un document oficial care sa ateste acest lucru.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *