Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Despre existenta mai multor firme cu sediul social la aceeasi adresa

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la existenta mai multor firme cu sediul social la aceeasi adresa si obligativitatea obtinerii acordului vecinilor si al asociatiei de proprietari.

Doamna Parfene Marilena intreaba:

“Buna ziua,

Tatal meu are deja deschisa o firma cu sediul social intr-un apartament din Pitesti. Vreau si eu sa infiintez o firma si din cate am inteles, acum se pot infiinta firme folosind doar o camera dintr-un apartament ca sediu social. Pot infiinta o societate la aceeasi adresa unde e firma tatalui meu? In cazul in care sediul este intr-un bloc, este obligatoriu si acordul vecinilor? Chiar daca activitatea va fi de tipul e-commerce? Multumesc.”

Doamna Andreea Buturuga, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

In cazul in care la o anumita adresa, spre exemplu un apartament, este stabilit sediul social al unei societati, e posibil sa gazduiti si alte firme la aceeasi adresa. Insa, proprietarul spatiului (apartament, casa, etc.) trebuie sa dea o declaratie conform careia sa nu existe suprapunere de sedii sociale. Aceasta declaratie se da pe propria raspundere si se autentifica la orice notar.

In privinta acordului de la vecini, acesta va trebui obtinut in cazul in care sediul social se afla intr-un apartament.

Indiferent de activitate si daca aveti sau nu activitate economica autorizata la sediul social in respectivul apartament, va fi nevoie sa obtineti acordul celor 4 vecini pe orizontala si verticala fata de locuinta si , de asemenea, sa aveti acordul asociatiei de proprietari.

Acest acord este cerut in mod OBLIGATORIU de Registrul Comertului.

Daca aveti nevoie de informatii sau doriti sa colaboram pe aceasta speta, va stam la dispozitie. ”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *