RUBRICA DE MARTI: Intreaba un expert! Despre radierea unui SRL

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la semnarea actelor privind radierea unui SRL. 

Doamna Ionela Patrascu intreaba:

“Buna ziua,

In cazul in care administratorul societatii este pensionat pe caz de boala si se hotaraste lichidarea SRL aflata in suspendare, cine semneaza actele de lichidare? Va multumesc. ”

Domnul Victor Galbinasu, Consultant juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

In situatia descrisa de dumneavoastra, pentru a radia / a lichida o societate este nevoie de semnatura asociatului/ asociatilor din cadrul societatii, nu de cea a administratorului. Asadar, nu este relevant rolul acestuia in proces.

In cazul in care asociatii nu se pot deplasa sau nu pot finaliza semnarea actelor, acestia pot imputernici, printr-o procura speciala pentru aceasta etapa, data in fata unui notar, o terta persoana care nu are legaturi sau statut in societatea care se lichideaza.

Daca va referiti la un administrator care este si asociat unic intr-un SRL, intr-adevar e nevoie de semnatura sa pe decizia de lichidare, respectiv radiere, insa daca administratotul e diferit de asociat, el nu poate semna actele decat prin imputernicirea speciala, descrisa mai sus.

Pentru detalii va stam la dispozitie la numerele de mai jos. ”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *