Inteligenta emotionala si importanta ei pentru antreprenori

Inteligenta emotionala Reinvent Consulting
Inteligenta emotionala Reinvent Consulting

Antreprenorii cu inteligenta emotionala (EQ) ridicata sunt avantajati in lucrul cu oamenii, deoarece instinctul lor si intuitia sunt mult mai ascutite pentru a intelege nevoile celor din jur si pentru a vedea oportunitatile care conteaza. Vrei sa afli daca esti unul dintre antreprenorii care au si EQ pe langa IQ? Iata care sunt semnele inteligentei emotionale si care sunt avantajele cultivarii si dezvoltarii acestei calitati.

5 semne ca esti un antreprenor cu un EQ dezvoltat:

1. Recunosti emotiile complexe – nu caracterizezi starile proprii sau ale celor din jur ca fiind doar “tristete”, “fericire” sau alte emotii generalizante. Din contra, vezi diferentele si subtilitatile si poti sa intuiesti prin intermediul acestora atat caracterul partenerilor de afaceri sau al clientilor, poti solutiona conflicte complexe.

2. Poti identifica punctele tari si slabiciunile (inclusiv pe alte tale) – antreprenorii cu EQ dezvoltat pot identifica usor care sunt calitatile si domeniile in care angajatii lor sunt mai competenti si experimentati. De asemenea, un om cu un EQ ridicat isi poate valoriza mai bine talentele, deoarece ii este mai usor sa realizeze care sunt punctele lui tari si unde are nevoie de mai mult exercitiu.

3. Stii sa citesti oamenii – instinctul tau te ajuta sa iti dai seama de caracterul celor din jur. Acest lucru il ajuta pe un antreprenor de success in alegerea partenerilor, a echipei si in solutionare eventualelor probleme cu acestia. In plus, te ajuta sa te feresti de persoanele care iti pot aduce negativism in cariera sau viata profesionala.

4. Oamenii cauta sfaturile tale – reteta unui antreprenori cu EQ este insotita de abilitatatea de a da sfaturi in privinta diverselor probleme ale echipei sale si nu numai. Nu esti un om cu prejudecati si incerci sa le oferi tuturor sfaturi si sa le asculti problemele.

5. Accepti alte pareri, opinii si moduri de lucru – EQ inseamna sa poti accepta alte opinii si sa colaborezi cu oameni diferiti, oricand, pentru un scop comun.

Principalele avantaje ale inteligentei emotionale:

  • Daca esti antreprenor si conduci o echipa, ar fi de preferat sa nu ai probleme cu instabilitate emotionala sau predispozitie catre accese de furie. Un antreprenor inteligent din punct de vedere emotional, va intelege cand are nevoie de o pauza pentru a evita situatiile neplacute.
  • Vanzari sporite si servicii de calitate. In momentul in care ii intelegi pe oameni, cum simt, ce ii motiveaza si ce interes au, atunci e mai simplu sa realizezi servicii de calitate, pretate pe nevoile lor specifice.
  • EQ-ul te ajuta sa colaborezi mai bine cu angajatii tai, iar o buna colaborare este cheia unei echipe motivate, implicate si de succes.
  • Mediere si negociere. Aceasta calitate te ajuta sa negociezi mai bine contracte cu furnizori sau parteneri, astfel incat sa fie benefice de ambele parti. Un alt atuu al antreprenorilor cu EQ este ca pot solutiona conflictele rapid.

Asadar, nu subestima inteligenta emotionala si cultiva astfel de calitati cand vine vorba despre tine, echipa ta si viata personala. Fii un antreprenor care stie sa aprecieze oamenii, munca lor si care le ofera mai mult decat un job, le ofera intelegere si sfaturi. Alaturi de o echipa unita vei reusi sa depasesti orice obstacol.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *