Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Despre infiintarea unui PFA sau a unui SRL de catre o persoana cu indemnizatie crestere copil.

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la infiintarea unui PFA sau a unui SRL de catre o persoana cu indemnizatie crestere copil.

Doamna Covaci Andrada intreaba:

“Buna ziua,

Sunt angajata la o firma cu 8 ore (norma intreaga). Momentan sunt in concediu de crestere copil. As vrea sa imi deschid un PFA si sa am un angajat, mai exact o vanzatoare intr-un mic magazin alimentar de cartier. Cum as putea realiza acest lucru fara a pierde indemnizatia? Poate sa deschida intitial sotul meu PFA si ulterior sa il transmita pe numele meu? Multumesc.”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Indemnizatia de crestere copil se acorda de la angajator si poate fi pastrata doar in cazul in care nu exista si alte venituri pe care le poate obtine mama din diverse surse. Din pacate, daca decideti sa infiintati un PFA pe numele dumneavoastra, atunci se considera ca veti avea venituri, iar indemnizatia va fi retrasa.

Un PFA se infiinteaza in baza unui CNP, asadar daca doreste sotul sa infiinteze un PFA pe numele sau, acest PFA nu va putea fi transmis/ transferat pe numele altcuiva ulterior.

Ceea ce va sfatuim noi sa realizati este sa infiintati un SRL, cu 2 asociati, iar sotul sa fie administratorul firmei, sa poata semna actele si sa fie responsabil de buna functionare a firmei, in timp ce va ocupati de cresterea copilului, iar dumneavoastra sa aveti doar calitatea de asociat in respectiva societate.  Astfel, veti putea primi in continuare indemnizatie de crestere copil, deoarece dividendele obtinute de pe firma in calitate de asociat, nu sunt considerate venituri, dar veti pune si bazele afacerii dorite.

Daca doriti sa va oferim ajutorul nostru, compania noastra se ocupa cu redactarea actelor si depunerea dosarului la ONRC pentru dumneavoastra. Astfel evitati greseli in acte si cozile de la ONRC. Va stam la dispozitie pentru orice detaliu sau serviciu. ”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *