Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Despre transferarea unui PFA pe numele mostenitorului, dupa ce titularul a decedat.

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la transferarea unui PFA pe numele mostenitorului, dupa ce titularul a decedat.  

Domnul Ionut Averescu intreaba:

“Buna ziua,

Bunica mea a avut un PFA la care o ajuta si mama mea. Bunica a decedat saptamana trecuta si automat mama ramane sa se ocupe de firma de acum. Care sunt demersurile pentru a schimba datele firmei pe numele mamei? Va multumesc.”

Doamna Andreea Buturuga , Consultant juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

Din pacate PFA-ul are un statut non-transferabil intre mostenitori sau alte persoane. De aceea, cazul descris de dumneavoastra poate fi solutionat in 2 maniere:

  1. Radierea PFA-ului deschis pe numele bunicii. Procedura este destul de simpla. Mostenitorul sau supravietuitorul (sotul, copiii, etc.) trebuie sa mearga la ANAF cu certificatul de deces si sa declare ca persoana respectiva nu mai poate desfasura activitate cu acel PFA, ulterior urmand sa mearga si la ONRC pentru aceeasi procedura.
  2. Dupa radierea PFA-ului in numele bunicii sa preluati activitatea si clientii infiintand o alta entitate. In cazul in care mama dumneavoastra s-a ocupat impreuna cu bunica pentru a dezvolta afacerea, clientii pot fi preluati si activitatea reinceputa pe un alt PFA, in numele mamei sau al dumneavoastra sau pe un SRL cu dumneavoastra drept asociati.

Daca aveti nevoie de orice alte detalii sau doriti sa va ajutam cu infiintarea noii entitati, puteti sa ne contactati la numerele de mai jos. ”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *