Schimbare sediu social firma – ce trebuie sa faci? Acte necesare si demers Registrul Comertului.

schimbare sediu social Reinvent Consulting
schimbare sediu social Reinvent Consulting

Indiferent ca vei schimba sediul social al firmei in acelasi judet sau in altul, aceasta modificare trebuie inregistrata si aprobata de Registrul Comertului si ulterior anuntata la ANAF.

Documente necesare schimbare sediu social:

 • Cererea de inregistrare(original);
 • Declaratia tip pe propria raspundere, semnata de asociati sau de administratori din care sa rezulte, dupa caz, ca:
 1. firma nu desfasoara, la sediul social, la sediile secundare sau in afara acestora, activitatile declarate, o perioada de maximum trei ani – se completeaza acest formular;
 2. persoana juridica indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii pentru activitatile precizate in declaratia-tip.
 • Certificatul de inregistrare in original;
 • Act constitutiv actualizat;
 • Certificate constatatoare in original;
 • Hotararea adunarii generale a asociatilor/ actionarilor sau decizia asociatului unic/ CA/ directoratului sau, dupa caz, actul aditional la actul constitutiv (original);
 • Documentul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social, in copie (contract de vanzare-cumparare, contract de comodat, contract de inchiriere/ subinchiriere, certificat de mostenitor etc);
 • Cererea adresata Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in vederea obtinerii certificatului emis de administratia financiara competenta, care certifica faptul ca pentru imobilul cu destinatie de sediu social nu a fost inregistrat un alt document pentru instrainarea dreptului de folosinta asupra aceluiasi imobil, cu titlu oneros sau gratuit.

Atentie! In cazul in care firma care schimba sediul social in alt judet este infiintata inainte de 2009 trebuie obtinuta, in prealabil, o rezervare de denumire. Aceasta se obtine de la Registrul Comertului pe loc.

Atunci cand firma schimba sediul social in alt judet, aceasta va fi radiata din evidenta judetului in care a fost initial inregistrata.

Dupa inregistarea mentiunii la Registrul Comertului, incepe demersul pentru declararea noii adrese la ANAF.

Reinvent Consulting te poate ajuta cu schimbarea sediului social in orice locatie/ judet:

 • 380 RON (toate taxele, TVA si onorariu sunt incluse), daca vorbim despre un SRL cu 1 asociat, inregistrat in Bucuresti/ Ilfov.
 • 480 RON (toate taxele, TVA si onorariu sunt incluse), daca vorbim despre un SRL cu 1 asociat, inregistrat in alte judete

In ceea ce priveste gazduirea sediului social pentru un SRL, avem urmatoarele oferte :

 • 6 luni – 59 euro + tva;
 • 1 An platit + 1 An GRATUIT – la doar 111 euro + tva;
 • 2 Ani platiti + 2 Ani GRATUIT – la doar 199 euro + tva.

In cazul in care alegi serviciul de gazduire pentru o perioada mai mare de 1 an, dupa primul an, conform legislatiei in vigoare,  se face mentiune de schimbare sediu social pe alt cabinet de avocat situat tot in cadrul cladirii de birouri apartinand Reinvent Consulting – costul este de 380 RON, dupa fiecare an de gazduire (toate taxele incluse) pentru un SRL cu 1 asociat.

Avantajul pe care il implica gazduirea sediului social in cadrul Reinvent Consulting este dat de faptul ca sediul va fi situat intr-o cladire de birouri, si nu intr-un apartament, fapt ce are relevanta pe o carte de vizita, iar in cadrul controalelor de la diferite institutii ale statului, poti fi asistat de catre o echipa profesionista cu o vasta experienta pe linie juridica, financiara si contabila. Evident, oferta presupune si asigurarea tuturor serviciilor de primire a corespondentei si de notificare cu privire la aceasta.

Si nu in ultimul rand, iti oferim posibilitatea de a folosi in prima luna, tot gratuit, pentru doua ore, Sala de Conferinte Vision, sala moderna, dotata in mod corespunzator pentru a putea desfasura o sedina sau o intalnire de succes. Mai multe detalii, gasesti pe site-ul nostru: click aici serviciul de gazduire sediu social.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *