Vectorul fiscal si noul formular 700

vector fiscal formular 700 Reinvent Consulting
vector fiscal formular 700 Reinvent Consulting

Vectorul fiscal reprezinta totalitatea obligatiilor fiscale ale unei firme: TVA, impozitul pe profit, impozitul pe veniturile microintreprinderilor, impozitul pe venitul din salarii, contributiile sociale sau impozitul specific unor activitati, aplicabil firmele din domeniul cazarii si alimentatiei publice.

Este practic declaratia prin care o entitate juridica isi declara taxele si declaratiile pe care le are de declarat si platit, adica “declaratia de inregistrare fiscala sau de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica”.

La infiintarea unei firme, in dosarul de inmatriculare depus la Registrul Comertului se ataseaza si vectorul fiscal prin care se se declara tipul de impozit. Ulterior informatiile cuprinse in aceasta declarative vor fi preluate de catre ANAF.

Orice modificare in vectorul fiscal se face cu ajutorul declaratiei 010. Aceasta se depune fizic la ANAF in termen de maxim 15 zile din momentul in care aceasta modificare a intervenit. Aditional se vor prezenta si acte doveditoare ale informatiilor cuprinse in aceasta.

ANAF a introdus o noua declaratie, formularul 700, prin care entitatile juridice vor putea modifica online obligatiile fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal, exceptie facand cererea de inregistrare in scopuri de taxa pe valoarea adaugata (TVA). Totodata, din momentul in care acest formular va fi folosit, nu va mai fi nevoie de a atasa si acte doveditoare, asa cum e cazul in prezent.

Ordinul ANAF nr. 2372/2017 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (700) “Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal” a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 747 din 18 septembrie 2017 si se va aplica incepand cu 1 ianuarie 2018.

Formularul 700 va inlocui formularul 010, dar si formularele 020 – “Declaratie de inregistrare fiscala/ Declaratie de mentiuni pentru persoane fizice romane si straine care detin cod numeric personal” sau 070 – “Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere” (cazul PFA-urilor).

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *