10 pasi pentru a depasi situatiile de criza in afaceri

10 pasi pentru antreprenorii care vor sa depaseasca situatii de criza
10 pasi pentru antreprenorii care vor sa depaseasca situatii de criza

Crizele sunt inamicii oricarei afaceri, indiferent de stadiul sau de dezvoltare. Fie ca vorbim despre crize financiare, legate de echipa, legate de investitii, parteneri sau servicii, mai jos sunt 10 pasi pe care orice antreprenor ar trebui sa ii aiba in vedere pentru a gestiona cu brio situatiile de criza.

  1. Cea mai buna metoda de a rezolva o criza este sa o previi.

Analizeaza dinainte de a te confrunta cu o criza, care sunt punctele slabe ale afacerii tale, ale echipei, nemultumirile lor si tine seama de feedback-ul clientilor. Este mult mai usor sa previi o situatie tensionanta decat sa astepti ca ea sa se produca si sa repari ce si cat poti.

  1. Cei mai buni antreprenori se pregatesc pentru crize pe care inca nu le-au intampinat.

Un adevarat lider este pregatit cand lucrurile iau o intorsatura proasta.Trebuie sa tii cont de riscuri si sa iei decizii rapid atunci cand o situatie neplacuta se intampla.

  1. O criza e inevitabila.

Nu trebuie sa privesti problema ca pe o chestiune de tipul „se va intampla sau nu?”. Mai degraba, priveste-o ca pe un eveniment iminent, dar fiind mereu pregatit pentru confruntare.

  1. Orice plan este benefic in confruntarea cu o situatie de criza.

Nu poti planifica o rezolvare pentru orice criza. Cu toate astea, o simpla discutie si cateva puncte cheie pot fi notate in planul de business sau management, pe care le poti revizita in momentele de criza. Astfel, strategiile pot fi construite mai repede daca ai deja un plan schitat din timp.

  1. Un lucru rau aduce dupa sine un alt lucru rau.

Constientizeaza faptul ca o criza poate genera o cascada de alte probleme. Efectul de domino poate fi mult mai greu de solutionat decat o singura criza majora, de aceea in calitate de antreprenor fii pregatit pentru un sir mai extins de provocari.

  1. Implica toata echipa in solutionarea crizei.

Prin intermediul comunicarii eficiente (sedinte, intalniri, feedback-uri regulate) si  a unei colaborari cu intreaga echipa, poti sa previi acele evenimente neplacute.

  1. Analizeaza-ti punctele slabe pentru a sti unde se vor aparea probleme.

Priveste-ti afacerea cu un ochi critic pentru a descoperi orice posibila slabiciune, unde se poate instala o criza. E important sa fii pregatit pentru orice schimbare.

  1. O criza nu e un moment de optimism.

Pregateste-te pentru cel mai rau scenariu. Asa vei face fata mult mai bine la situatia neplacuta. 

  1. Anunta-ti partenerii si toti cei implicati in afacerea ta.

Informeaza-ti partenerii importanti si furnizorii, daca aceste crize ii vizeaza sau daca ii va afecta in relatia vostra comerciala Cel mai usor si sigur mod de a primi intelegere de la acestia este sa le prezinti toate datele problemei.

  1. Explica detaliat, fara a panica.

Ofera cat de multe explicatii se poate, fara a promite solutii indraznete pe care sa nu le duci la indeplinire. Promisiunile nu te vor avantaja, dar comunicarea eficienta cu toti cei implicati si faptul ca alegi sa fii deschis sunt atuuri care vor calma atat echipa, cat si partenerii tai.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *