De la hobby la afacere full-time in 4 pasi!

De la hobby la afacere full-time in 4 pasi!

Incepi sa te gandesti sa intri in antreprenoriat si inca nu stii cum sa fructifici hobby-ul personal intr-o afacere de succes? Ti se poate parea un lucru greu de imaginat, insa e destul de simplu daca respecti cativa pasi in mod organizat.

  1. Cere feedback-ul corect din comunitatea potrivita

Oricat de critic ai fi, niciodata nu vei putea sa iti judeci munca si planurile din punct de vedere complet obiectiv. Pentru a sti daca ideea ta despre succes este intr-adevar realista si exista cerere pentru ce poti oferi, intreaba comunitatea expertilor in domeniu. Prietenii si familia pot fi la fel de subiectivi in privinta evaluarilor, de aceea un feedback cat mai benefic il vei obtine daca expui ideea ta de afaceri unor antreprenori specializati in domeniul in care vrei sa demarezi o afacere. Pe langa feedback-ul mult asteptat, vei putea obtine si cateva sfaturi de la antreprenorii cu experienta si tot printre acestia poti intalni si un mentor.

Astfel, vei putea obtine pareri diverse, tips & tricks si vei lua parte la diverse focus grupuri specializate pe domeniul tau de activitate. In final, vei descoperi, prin intermediul acestor interactiuni, daca hobby-ul tau va fi deopotriva de relaxant si de productiv pentru tine.

  1. Obtine „ proof of concept” (dovedeste necesitatea/ profitabilitatea proiectului)

“Proof of concept” este un termen de business folosit de antreprenorii care cauta finantari. Se refera la o analiza cu puncte tari si slabe prin care dovedesti unui posibil finantator sau investitor necesitatea infiintarii unei astfel de afaceri pentru domeniul in care vei patrunde.

Chiar daca la inceput poate nu cauti investitori, este o strategie foarte buna sa afli profitabilitatea afacerii tale, daca ideea ta prezinta un interes pentru clienti, etc. Platforme precum Kickstarter, GoFundMe sau Indiegogo sunt populare pentru obtinerea unui feedback in ceea ce priveste profitabilitatea, dar exista si site-uri specializate precum Barnraiser (alimente artizanale), Slated (proiecte cinematografice), Fig (jocuri video).

Elementul cheie pentru o strategie de succes este prezentarea. Obtine finantare sau feedbacck prin crearea unei prezentari clare, concise si la obiect. Studiaza punctele prin care te diferentiezi de restul si accentueaza-le, iar pitch-ul tau va atrage toata atentia.

  1. Ia-ti un job secundar

Un loc de munca secundar, in pofida nemultumirilor pe care ti le poate aduce, te ajuta sa iti mentii stilul de viata pana iti pui noua afacere pe picioare.

Companii precum Uber sau Airbnb te pot ajuta sa faci cateva economii si sa obtii un venit suplimentar concomitent cu dezvoltarea afacerii tale. Pe parcurs vei observa ca veniturile acestea te pot ajuta sa pui bazele si sa cresti afacerea ta nascuta din hobby. Pana atunci in schimb, ai nevoie de un plan B, eficient si care sa iti aduca un venit echivalent unui salariu.

  1. Realizeaza un plan de business

Daca pornesti o afacere, ideal si recomandat este sa realizezi un plan de business care sa serveasca drept ghid in dezvoltarea viitoare a afacerii.

Vei avea nevoie de anumite elemente care sa te ajute in promovarea afacerii si in relatia cu clientii tai. Un plan de business iti va oferi posibilitatea sa mentii aceleasi valori si acelasi demers in managementul business-ului tau.

Pentru inceput, stabileste un CRM care sa te ajute in relatia cu clientii, cauta furnizori, daca e cazul, pregateste o strategie de social media puternica si incepe sa fii prezent in online, pentru a castiga cat mai multi sustinatori.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *