TOP 10 branduri romanesti si motivul succesului lor

TOP 10 branduri romanesti si motivul succesului lor

Brandurile romanesti s-au extins si au cunoscut faima in ultimii ani. In articolul urmator incercam sa surprindem ce elemente le-au adus succesul si care sunt TOP 10  cele mai puternice afaceri din Romania.

TOP 10 BRANDURI ROMANESTI in 2017 :

  1. DACIA – depaseste 1 miliard de euro
  2. eMAG.ro – 406 milioane de euro
  3. Dedeman – 232 milioane de euro
  4. Petrom – 182 milioane de euro
  5. Digi/ RCS & RDS – 162 milioane de euro
  6. Banca Transilvania – 146 milioane de euro
  7. Bitdefender – 126 milioane de euro
  8. BCR – 125 milioane de euro
  9. BRD – 115 milioane de euro
  10. Electrica – 90 milioane de euro

Brandul DACIA este cel mai valoros brand romanesc in 2017 si depaseste valoarea de 1 miliard de euro. Dacia este al doilea brand din portofoliul Renault ca vanzari, cu 90% din produse vandute si comercializate in 34 de state. Investitia Renault a favorizat dezvoltarea DACIA de la un produs national, de influenta comunista, la un brand international.

Ca de obicei, industria de retail online si offline este in plina dezvoltare, ocupand inca 2 pozitii in clasamentul realizat de Brand Finance. Compania se dedica calcularii valorii brandurilor prin estimarea veniturilor viitoare care sunt atribuibile brandului si calcularea unei rate de redeventa care ar fi pretinse pentru folosirea brandului.

Brandul eMAG a fost infiintat in 2001 si a crescut exponential in Romania in toti acesti 16 ani de existenta, fiind in prezent cel mai mare retailer online din tara noastra. Brandul a ramas fidel conceptului de cumparaturi ieftine si implementeaza reduceri avantajoase. Odata cu lansarea eMAG Marketplace, incurajeaza si micii antreprenori sa isi puna produsele lor pe site, extinzandu-si portofoliul de produse si servicii.

Pe locul 3 se claseaza gigantul din retail Dedeman. Magazinele de materiale de constructii si amenajari interioare imbina stilul antreprenorial traditional pentru acest tip de comert cu trendurile moderne de amenajare. Brandul a devenit lider in piata prin extinderea unei retele de magazine in toata tara, concurand cu giganti internationali.

Petrom are o valoare de 182 milioane euro, ocupand locul 4 in clasament. Afacerile din industria petroliera au fost intr-o continua competitie, insa Petrom a reusit sa isi pastreze locul in top prin dezvoltare continua si investitii straine.

Locul 5 e ocupat de Digi/ RCS & RDS, cel mai puternic brand din industria telecom din Romania, de altfel singurul reprezentant al domeniului in topul celor mai valoroase branduri romanesti.

Pe locurile 6, 8 si 9 se afla 3 institutii bancare de top pe plan national si nu numai. Banca Transilvania, parte a grupului Tiriac, precum si BCR, respectiv BRD, au crescut in ultimii ani datorita usurintei de aplicare pentru creditare, a programelor guvernamentale precum Prima Casa, dar si datorita produselor competitive pentru persoane fizice si juridice (fonduri, finantari, creditari etc.). Odata cu cresterea veniturilor populatiei si reducerii birocratiei pe partea bancara, industria s-a dezvoltat pozitiv.

Bitdefender este pe locul 7 in top si e cel mai valoros brand de software (IT) din Romania. Nevoia globala de protectie digitala si serviciile de calitate oferite de Bitdefender au pozitionat compania in primele pozitii in domeniul securitatii pe Internet si protectiei de tip antivirus pe plan international, nu doar la nivelul Romaniei.

Pe ultima pozitiei in clasament este Electrica SA, societate cu capital privat si un comitet director format din specialisti si investitori romani si straini. Cu o experienta de 120 ani, este singurul furnizor de energie electrica si servicii in domeniu din Romania.

Le uram succes in continuare tuturor brandurilor si societatilor care aduc succesul in Romania. Prin intermediul serviciilor noastre incurajam orice antreprenor sa demareze, fara batai de cap, astfel de initiative in business. Avem incredere in business-urile romanesti si le suntem alaturi.

La multi ani Romania, La multi ani, romani!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Surse statistici: http://www.businessmagazin.ro ; http://brandfinance.com/romania

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *