Contabilitate PFA in 2018 – obligatii, contributii si impozite!

contabilitate PFA in 2018, contributii, obligatii, impozit

Odata cu publicarea unor modificari in ceea ce priveste contributiile din salarii si impozitele pentru firme, adica OUG 79/2017, PFA-urile vor suferi cateva schimbari in contabilitate. Iata mai jos  care sunt acele modificari aplicabile in 2018.

OUG 79/2017 obliga ca PFA-urile sa achite CAS si CASS chiar daca obtin si venituri din salarii, spre deosebire de prevederile legii contributiilor din anii precedenti. Asadar, incepand cu 1 ianuarie 2018 entitatile precum Persoana Fizica Autorizata, Persoana Fizica Independenta (ex. medici), Intreprinderea Individuala sau Intreprinderea Familiala vor fi OBLIGATE la achitarea contributiei la pensie, daca in anul precedent un venit mai mare decat 12 x salariul brut pe economie.

Exista modificari si in privinta impozitului obtinut pe venituri din activitati independente. In 2018 acest impozit are o valoare de 10% din venitul net (adica diferenta dintre veniturile incasate si cheltuielile deductibile realizate in anul fiscal), respectiv 10% din norma de venit.

Contributiile se platesc  raportate la salariul minim brut pe economie valabil in luna in care se calculeaza contributia, (la CAS poti alege o valoare mai mare). In calitate de PFA sau alta entitate vei achita contributie pentru pensie daca ai depasit un venit mai mare de 22.800 lei obtinut in 2017 (12 x 1.900 lei, adica salariul brut pe economie din 2018).

Daca in schimb ai venituri anuale sub suma de 22.800 lei nu vei mai achita contributiile sociale, ramanand doar impozitul de 10% pe venitul net obtinut.

Aceste contributii vor insemna aproape 35% din venituri, o suma care poate parea mare la inceput. Insa, daca analizam ca acest procent se calculeaza din salariul minim brut pe economie, iar cu cat ventiurile sunt mai mari, cu atat suma de achitat la stat este mai mica, lucrurile par avantajoase pentru PFA-urile si entitatile care au succes.

In continuare, din 2018 PFA-urile si alte astfel de entitati sunt mai avantajate pe termen lung, in ceea ce priveste costurile contributiilor si impozitelor datorate catre stat. In plus, contabilitatea se realizeaza mult mai simplu, fie ca alegi sa o realizezi singur sau prin intermediul unei firme specializate in gestiunea contabila.

Aceste modificari ti se par complicate? Ai nevoie de informatii si clarificari suplimentare de la un expert care cunoaste Codul Fiscal?

 Contabilii si consultantii financiari din cadrul Reinvent Consulting va pot oferi informatiile de care ai nevoie pentru a iti desfasura activitatea legal, pentru a sti cat datoriezi la stat si cum sa iti stabilesti astfel strategia de afaceri.

Tarifele pentru contabilitate pornesc de la 150 lei/ luna, depind de tipul de societate, numar salariati, numar documente.

Serviciile Reinvent Consulting sunt desfasurate si super-vizate de catre experti contabili, acreditati CECCAR, CCFR si CAFR.

Detalii despre tarife aici!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *