Fonduri nerambursabile pentru PFA-uri in 2018

Fonduri nerambursabile pentru PFA-uri in 2018
Fonduri nerambursabile pentru PFA-uri in 2018

Fondurile nerambursabile din 2018 nu vor fi destinate doar IMM-urilor, adica SRL-urilor si entitatilor juridice din aceasta categorie. Posibilitati de finantare vor exista si pentru I.I sau PFA-uri. Iata care sunt domeniile in care aceste entitati pot obtine finantare.

In 2018 cele mai multe programe vor fi destinate SRL-urilor si SRL-D-urilor, unele pot fi accesate si de catre PFA-urile si II-urile inregistrate in baza OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.

Inca nu putem discuta despre un program de finantare destinat exclusiv PFA-urilor sau II-urilor, astfel ca acestea vor „concura” pentru obtinerea banilor impreuna cu SRL-urile si SRL-D-urile.

Iata domeniile de activitate care pot primi finantare nerambursabila:

  • Plantatii pomicole

Poti obtine finantare pentru infiintarea unor livezi, dezvoltarea sau extinderea lor pentru acei producatori care deja au astfel de afaceri sau poti obtine fonduri pentru procesul de productie. Fondurile nerambursabile pentru acest domeniu se pot obtine prin intermediul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) prin intermediul submasurii 4.1.a.

Cerereile de finantare se depun pana in data de 30 iunie 2018.

  • Exploatatii agricole

Agricultura si exploatatiile in domeniu sunt finantate de  programul PNDR 2014-2020. In anul precedent cererile de finantare s-au depus in perioada mai-iunie. De aceea, e important sa urmaresti start-ul acestui program.

PFA-urile sau II-urile se pot ajuta de aceste fonduri pentru a pune bazele unor ferme, zone de productie agricola sau pentru modernizarea unor exploatatii vegetale, zootehnice, etc.

  • Afaceri rurale non-agricole

Exista doua metode de finantare pentru programul PNDR 2014-2020, care sprijina afacerile din spatiile rurale, care nu au legatura cu agricultura:

  • submasura 6.2 destinata infiintarii unor afaceri non-agricole mici;
  • submasura 6.4 destinata infiintarii sau dezvoltarii unor afaceri non-agricole medii sau mari.

Masura 6.2 presupune ca beneficiarii sa primeasca  50.000 sau 70.000 de euro, in functie de activitate. Sub-masura 6.4 ofera un imprumut 200.000 de euro, insa necesita o cofinantare intre de 10%-30% din investiti.

  • Produse artizanale si mestesuguri

Sprijinirea mestesugarilor si a artizanilor populari se va realiza anul acesta prin intermediul unor fonduri natonale. Programul este gestionat de AIPPIMM, iar fondurile vor ajunge la  890 de mii de lei in 2018.

Astfel se asigura  participarea PFA/ SRL si a altor entitati la targuri de profil, unde isi pot comercializa produsele realizate manual.

Ajutorul permite decontarea transportului pentru comerciant si marfa si a taxelor de participare la targ.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *