Exemplu de analiza SWOT pentru un restaurant

Exemplu de analiza SWOT pentru un restaurant Reinvent Consulting
Exemplu de analiza SWOT pentru un restaurant Reinvent Consulting

Articol actualizat aprilie 2020.

Restaurantul tau poate servi mancarea cea mai delicioasa sau poate oferi cel mai bun serviciu de masa din zona. Dar daca nu cunosti punctele forte si punctele slabe ale afacerii sau oportunitatile si amenintarile cu care se confrunta acest tip de business, sansele de reusita si de crestere scad considerabil. Planificarea strategica incepe cu analiza SWOT a afacerii. Trebuie sa vezi care sunt punctele forte – ce faci cel mai bine si de ce, care sunt punctele slabe – ce anume poti imbunatatii si cum, amenintari – ce anume afecteaza afacerea ta si ce  masuri poti lua, oportunitati  – ce provocari exista pentru a creste.

Pe masura ce te pregatesti sa realizezi analiza SWOT, invita managerul de restaurant, bucatarii, chelnerii si ajutoarele de la bucatarie pentru a avea o imagine de ansambu a afacerii din diferite puncte de vedere.

  • Puncte forte

Punctele forte ale restaurantului reprezinta ceea ce faci cel mai bine, indiferent daca se refera la a servi cele mai bune feluri de mancaruri, a oferi servicii de calitate la servire sau ai un decor care transforma vizita intr-o experienta memorabila.

Alte avantaje pot consta in preturile practicate, cum ar fi oferirea unui meniu la preturi mai mici decat restaurantele similare din zona.

Un alt punct forte poate fi reprezentat de oferirea unor promotii in momentele zilei in care traficul de clienti este scazut, ca de exemplu “cumparati doua meniuri, primiti unul gratuit, inainte de ora 17:00”.

Alte puncte forte pot include servirea unui anumit meniu, cu specific local, care nu este servit in alta parte in zona.

  • Puncte slabe

Punctele slabe ofera o idee despre lucrurile pe care sa le imbunatatesti.

O slabiciune poate fi faptul ca nu oferi training adecvat angajatilor. Alte punct slab poate fi acela de a nu avea un sistem electronic de urmarire a stocului de alimente si consumabile sau sa poti face comanda si nota in sistem online.

  • Oportunitati

Cauta oportunitati care sa te ajute sa-ti maresti profitul, cum ar fi extinderea sau furnizarea de diferite tipuri de alimente si bauturi.

Profitand de tendintele legate de a manca mai sanatos poti include meniuri organice, diverse salate, mancare raw-vegana.

Totodata poti oferi servicul de vanzare mancare la pachet, de luat acasa, fara ca oamenii sa stea la masa.

Introducerea serviciului de catering si livrare reprezinta o alta oportunitate de a acoperi cat mai multe segmente de clienti.

  • Amenintari

Restaurantele concurente situate in apropiere reprezinta o amenintare la adresa afacerii tale, mai ales daca vindeti tipuri similare de alimente. Noile restaurante care se deschid in zona reprezinta, de asemenea, o amenintare, deoarece localnicii au mai multe optiuni.

Alte amenintari constau in cresterea potentiala a pretului anumitor alimente. De exemplu, daca faci mancaruri din fructe de mare si exista situatii care afecteaza negativ piata de creveti, acest fapt constituie o amenintare pentru afacerea ta. Vei fi nevoit sa cresti preturile sau sa gasesti noi furnizori, ceea ce implica cheltuieli suplimentare sau pierderea anumitor clienti.

 INFIINTARI FIRME:

Infiintare SRL asociat unic: 350 lei (pret final, toate taxele incluse)
Infiintare PFA/ II/ IF: 210 lei (pret final, toate taxele incluse)
Autorizare terti/ deschidere punct de lucru: 100 lei, daca nu se declara activitate la sediul social.

 OFERTA: Infiintare firma GRATUIT cu abonament de contabilitate achitat in avans pe 6 luni.

– 270 lei/ luna, pentru maximum 20 de documente, fara salariati, pentru plata anticipata pe 6 luni (1.620 lei);
– 240 lei/ luna – fara activitate (societati platitoare de TVA), cu plata in avans pe 6 luni;
– 210 lei/ luna, pentru maximum 10 de documente (fara salariati), pentru plata anticipata pe 6 luni (1.260 lei);
– 180 lei/ luna – fara activitate (societati neplatitoare de TVA), cu plata in avans pe 6 luni.

 GAZDUIRE SEDIU SOCIAL – orice sector Bucuresti

– 6 luni – 65 euro + tva;
– 1 An platit + 1 An GRATUIT – la doar 120 euro + tva;
– 2 Ani platiti + 2 Ani GRATUIT – la doar 220 euro + tva.

In cazul in care alegeti serviciul de gazduire pentru o perioada mai mare de 1 an, dupa primul an, conform legislatiei in vigoare, se face mentiune de schimbare sediu social pe alt cabinet de avocat situat tot in cadrul cladirii de birouri apartinand Reinvent Consulting – costul este de 420 RON, dupa fiecare an de gazduire (toate taxele incluse).

 MODIFICARI ACTE FIRMA: onorariu de la 210 lei + taxe juridice.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Aboneaza-te la newsletter!
Aboneaza-te la newsletter!
REINVENT CONSULTING – alaturi de antreprenori! 

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 14 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *