Impozitare PFA 2018 – rezumat

Impozitare PFA 2018 Reinvent Consulting
Impozitare PFA 2018 Reinvent Consulting

Impozitare PFA 2018:  conform  OUG 79/2017, persoanele fizice autorizate (PFA) vor achita, din ianuarie 2018, contributii la pensii (CAS) si sanatate (CASS) la nivelul de 1.900 de lei (salariul minim pe economie). Totodata se achita si impozit pe venit. 

PFA – urile vor plati contributiile in conditiile in care in anul anterior  au inregistrat venituri nete echivalente minimum 12 salarii minime brute pe economie (22.800 de lei).

Asadar:

  • Contributia pentru pensii (CAS) va fi de 25%, aplicata unui venit ales de catre contribuabil cel putin egal cu salariul minim brut pe tara (1.900 de lei) ,
  • Contributia la sanatate (CASS) pentru PFA va fi de 10% la salariul minim pe economie (1.900 lei)
  • Impozit pe venit de 10%, indiferent de valoare, pentru toata suma (10% din venitul net, care se calculeaza ca diferenta dintre veniturile incasate si cheltuielile deductibile realizate in cursul anului fiscal sau 10% din norma de venit).
  • Contributia de asigurari sociale (CAM) in valoare de 2.25 % se plateste de catre PFA-urile care au angajati.

Atentie!

  • Contributiile nu se calculeaza la tot venitul PFA, ci doar la valoarea unui salariu minim pe economie, spre deosebire de salariu, unde se aplica la valoarea intreaga.
  • Daca un PFA se incadreaza in plafonul de maxim 22.800 lei venituri anuale, nu platesti contributii sociale, ci doar impozit de 10% pe venitul net obtinut.

Calcul contributii:

  • CAS 1.900*25% = 475 lei lunar, adica   1.425 lei, trimestrial/ 5.700 lei, anual.
  • CASS 1.900*10% = 190 lei lunar, adica 570 lei, trimestrial/ 2.280 lei, anual.

Reinvent Consulting iti pune la dispozitie serviciile de gestiune contabila si depunere declaratii. 

Tarifele noastre incep de la 175 lei/ luna si urmaresc indeplinirea tuturor nevoilor tale, fie ca vorbim despre declaratii ce trebuie depuse online, inregistrarea bonuri si documente contabile, etc.

Click aici pentru TARIFE COMPLETE!

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *