Infiintare firma rent-a-car: pasi necesari

Infiintare firma rent-a-car Reinvent Consulting
Infiintare firma rent-a-car Reinvent Consulting

Articol actualizat in aprilie 2020.

Pornit cu investitii mici si adresat in special strainilor care viziteaza Romania sau romanilor care vin in vacanta in tara, modelul de business rent-a-car s-a dezvoltat rapid si are perspective de dezvoltare datorita urmatorilor factori: marirea numarului de calatorii internationale, cresterea populatiei, cresterea procentului de utilizare a Internetului, mare parte din inchireiri se fac on-line. Cum poti infiinta o astfel de firma? Detalii in articol.

1. Ce segment de piata vei deservi?

Va trebui sa te decizi ce tip de afacere vei aborda, carui segment de piata te vei adresa – inchiriere pe termen lung pe baza de contract si de inchirierea de zi cu zi.

Inchirierea pe baza de contract este de obicei pentru clientii care se angajeaza sa folosesc masinile pentru un timp stabilit – de cele mai multe ori acestia sunt clienti persoane juridec, in timp ce inchirierea de zi cu zi este pentru clientii individuali care folosesc masinile, de obicei, pentru o perioada mai scurta de timp, gen vacanta, vizita de lucru.

Domeniul de inchirieri auto se adreseaza urmatoarelor doua categorii de piata: pentru afaceri si pentru agrement .
Tipurile de masini oferite variaza in functie de venitul beneficiaruluui, dar si de scopul vizitei in masini economice, masini intermediare, masini de familie, autoturisme de lux etc.

2. Ce flota de de autoturisme vei avea?

Poti opta fie pentru cumpararea masinilor care vor face parte din flota ta, fie sa faci leasing. Numarul de autoturisme depinde de fondurile de care dispui, insa cu cat numarul lor este mai mare cu atat incasarile vor fi mai crescute.

Autoturismele trebuie sa fie curate si in stare buna de functionare. Poti externaliza aceste operatiuni de intretinere, sau poti angaja personal de intretinere propriu, ceea ce s-ar putea dovedi mai scump pentru un start-up.

Citeste si: INFIINTARE FIRMA 2020: 5 intrebari frecvente si raspunsuri (mini ghid Reinvent Consulting)

3. Cum infiintezi un SRL pentru activitatea de inchiriere masini?

Infiintarea unei afaceri de tip rent- a – car urmeaza pasii necesarii infiintarii oricarui SRL la Registrul Comertului.

Pas 1: rezervare denumire firma;
Pas 2: depunere capital social;
Pas 3: redactare acte (act constitutiv, contract sediu social, cerere inregistrare, cerere vector fiscal);
Pas 4: vizita notar pentru declaratia de asociat unic si specimen de semnatura (conta cost la notar sau gratuit la Registrul Comertului);
Pas 5: depunere acte Registru;
Pas 6: ridicare acte firma.

Citeste si: IMPOZITARE SRL 2020 – impozit pe profit versus impozit pe venit

4. Cu te poate ajuta Reinvent Consulting?

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Aboneaza-te la newsletter!
Aboneaza-te la newsletter!
REINVENT CONSULTING – alaturi de antreprenori! 

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 14 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *