Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Este necesar acordul vecinilor pentru deschidere punct de lucru intr-un spatiu comercial de la parterul blocului?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la acordul vecinilor pentru un spatiu comercial aflat intr-un imobil de locuinte. 

Doamna Cezar Constantin, intreaba:

“Buna ziua,

In anul 2017 am achizitionat un garaj la demisolul unui bloc de locuinte. Legal am schimbat destinatia spatiului in spatiu comercial ( am schimbat si la cadastru, intabulat ca si spatiu comercial). Acum as vrea sa dau in chirie acel spatiu la o firma ce se ocupa cu comert sau prestari servicii. Intrebarea mea este aceea daca firma ce va inchiria spatiul va avea nevoie din nou de semnaturile vecinilor pentru a-si desfasura activitatea acolo? Multumesc ”

Domnul Robert Tigoianu, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

In situatia descrisa de dumneavoastra mai sus este vorba despre un bloc de apartamente. De aceea, indiferent de natura spatiului despre care vorbim, societatea catre care veti inchiria depozitul, va fi nevoita sa obtina acordul vecinilor conform legii.

Indiferent ca e vorba despre un spatiu de tip apartament, destinat locuitului privat, fie ca este vorba despre un spatiu comercial, daca acesta este situat intr-un imobil in care locuiesc si alte persoane, este nevoie de acordul vecinilor :4 vecini pe orizontala si verticala si acordul presedintelui asociatiei de proprietari.  In cazul dumneavoastra, oricare 4 vecini de la demisol (daca exista) si/ sau parter, sunt de ajuns.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  firma@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *