Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Pentru a vinde produse handmade este nevoie de calificare? Activitatea de comert pe un PFA se poate desfasura si pe teren?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la infiintarea unui PFA in domeniul realizarii de bijuterii si activitati de comert pe teren.

Doamna Calinescu Ioana intreaba:

“Buna ziua,

As dori sa va intreb daca pentru a vinde produse handmade (bijuterii cu margele) este nevoie de vreun act de calificare? Daca lucrez la un domiciliu al caruia nu sunt proprietar, in urma infiintarii unui PFA pot vinde produsele oriunde? In cazul in care in urma vanzarilor nu obtin profitul dorit, cat m-ar costa inchiderea PFA -ului?

Multumesc.”

Domnul Robert Tigoianu, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

Pentru a infiinta un PFA este nevoie sa faceti dovada unor studii in domeniul realizarii de bijuterii sau sa  demontrati experienta de lucru in domeniu printr-o adeverinta de la un angajator. Ulterior puteti vinde produsele realizate de dumneavoastra manual prin intermediul PFA. Daca nu realizati aceste produse, ci doar le achizitionati pentru a le vinde ulterior, este in regula doar o diploma de Bacalaureat pentru infiintarea unui PFA in domeniul comertului cu amanuntul.

In ceea ce priveste sediul profesional al PFA, acesta poate fi stabilit oriunde printr-un contract de comodat, atata vreme cat proprietarul spatiului este de acord sa aveti acolo sediul. Puteti realiza activitatea financiara oriunde (la magazine, targuri, etc.), dar e necesara autorizarea activtatii la terti, adica pe teren.

Ce este de retinut in cazul unui PFA este faptul ca radiere este o procedura simpla, insa daca PFA-ul a acumulat datorii, acestea vor ramane pe CNP-ul persoanei care a avut acest statut. Asadar, daca veti colabora cu noi, radierea are un cost de 290 RON daca sediul profesional e in Bucuresti/ Ilfov, respectiv 390 RON daca sediul este in alte judete din tara. 

In cazul in care alegeti sa va infiintam PFA-ul costul este de 190 RON  daca sediul profesional e in Bucuresti/ Ilfov, respectiv 290 RON daca sediul este in alte judete din tara.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  consultanta.comerciala@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *