8 Trucuri grozave pentru citirea limbajului trupului

8 Trucuri grozave pentru citirea limbajului trupului Reinvent Consulting
8 Trucuri grozave pentru citirea limbajului trupului Reinvent Consulting

Limbajul corpului ofera o cantitate uimitoare de informatii despre ce gandesc ceilalti cu adevarat. Si cine nu a vrut macar odata sa poata citi mintile oamenilor? Deja percepi mai multe semnale non-verbale decat realizezi.

Cercetarile UCLA au aratat ca doar 7% din comunicare se bazeaza pe cuvintele pe care le spunem, 38% din comunicari se bazeaza pe tonul vocii, iar restul de 55% pe limbajul corpului. Invata cum sa constientizezi acest procent de 55% si cum sa interpretezi semnalele corpului, astfel incat sa fii cu un pas inainte in comunicarea cu ceilalti.

Cand lucrezi din greu si faci tot ce poti pentru a-ti atinge obiectivele, orice iti poate oferi un avantaj va eficientiza calea ta catre succes.

TalentSmart a testat mai mult de un milion de oameni si a constatat ca cei care au performante sunt oamenii cu o inteligenta emotionala ridicata (90% dintre cei mai buni ca sa fim exacti). Acestia cunosc puterea pe care semnalele nerostite le au in comunicare si monitorizeaza in mod corespunzator limbajul corpului.

Data viitoare cand esti intr-o intalnire urmareste aceste semnale la interlocutorii tai:

1. Bratele si picioarele incrucisate semnaleaza rezistenta la ideile tale.

Bratele si picioarele incrucisate reprezinta bariere fizice care sugereaza ca cealalta persoana nu este deschisa la ceea ce spui. Chiar daca zambeste si se angajeaza intr-o conversatie placuta, limbajul corpului ii tradeaza adevarata parere. Aceasta postura nu este intentionata, tocmai de aceea este atat de revelatoare.

2. Zambetele reale arcuiesc forma ochilor.

Cand vine vorba de zambet, gura poate minti, dar ochii nu pot.

Zambetele adevarate arcuiesc ochii si creaza incretituri ale pielii in jurul lor. Oamenii zambesc adesea pentru a ascunde ceea ce gandesc si simt cu adevarat, asa ca data viitoare cand vrei sa stii daca zambetul cuiva este autentic, uita-te la ridurile create in in colturile ochilor lor. Daca nu sunt acolo, zambetul ascunde ceva.

3. Copierea limbajului corpului este un lucru bun.

Ai fost vreodata intr-o intalnire cu cineva si ai observat ca de fiecare data cand iti incrucisezi picioarele face acelasi lucru? Sau poate isi inclina capul in acelasi mod ca si al tau cand vorbesti? Acesta este de fapt un semn bun.

Oglindirea limbajului corpului este ceva ce facem inconstient cand simtim o legatura cu cealalta persoana. Este un semn ca conversatia merge bine si ca cealalta parte este receptiva la mesajul tau. Aceasta cunoastere poate fi utila in special atunci cand negociezi, deoarece iti arata ce gandeste cu adevarat cealalta persoana despre afacere.

4. Postura spune povestea.

Ai vazut vreodata o persoana care intra intr-o camera, si imediat ai intuit ca ea este seful/ sefa? Acest efect se refera in mare parte la limbajul corpului si adesea include o postura dreapta, gesturi facute cu palmele orientate in jos si gesturi deschise si expansive in general. Creierul percepe pozitia sociala/ profesionala/ raportul de putere prin prisma spatiului lasat liber in jurul unei persoane. Pozitia in picioare drept cu umerii inapoi este o pozitie de putere; pare ca maximizezi spatiul pe care il umpli.

5. Ochii care mint.

Multora dintre noi probabil ca li s-a spus la un moment dat : “Priveste-ma in ochi cand vorbesti cu mine!”. Parintii nostri functionau cu presupunerea ca este greu sa tii privirea cuiva cand minti si au avut dreptate intr-o oarecare masura .

Se presupune ca nu poti privi o persoana fix in ochi si sa minti. Dar, cu toate astea cand cineva iti vorbeste, te fixeaza cu privirea si simti ca te ia agitatia, clar ceva nu este in regula. Poate ca ceea ce ti se spune nu corespunde cu realitatea.

6. Sprancenele ridicate indica disconfortul.

Exista trei emotii principale care fac sprancenele tale sa se ridice: surpriza, ingrijorare si frica. Incearca sa iti ridici sprancenele atunci cand ai o conversatie relaxata, ocazionala, cu un prieten. E greu de facut, nu-i asa? Daca cineva care vorbeste cu tine ridica sprancenele si subiectul nu este unul care ar cauza, in mod logic, surpriza, ingrijorare sau teama, atunci e vorba de altceva.

7. Datul din cap in mod exagerat tradeaza anxietatea.

Cand ii spui cuiva ceva si acesta da din cap in mod excesiv, inseamna ca este ingrijorat de ceea ce crezi despre el sau ca te indoiesti de capacitatea lui de a urma instructiunile.

8. Un maxilar inclestat semnaleaza stresul.

Maxilarul inclestat, gatul intepenit sau fruntea incruntata sunt semne de stres. Indiferent de ceea ce spune persoana, acestea sunt semne de disconfort considerabil. Cheia este aceea de a urmari aceasta nepotrivire intre ceea ce spune persoana si ceea ce transmiste pe cale non-verbala.

In concluzie chiar daca nu poti citi gandurile exacte ale unei persoane, poti invata multe din limbajul corpului lor…uneori semnalele non-verbale tradeaza ceea ce gandeste cu adevrat interlocutorul, chiar daca verbal comunica total altceva.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *