Ce inseamna sa fii lider? Pozitia alfa – 10 cerinte

Ce inseamna sa fii lider_ Pozitia alfa - 10 cerinte Reinvent Consulting
Ce inseamna sa fii lider_ Pozitia alfa – 10 cerinte Reinvent Consulting

Cei din pozitia alfa au anumite abilitati cu care se nasc si puse in valoare ii aduc in pozitia de lideri. Cu toate acestea talentele si abilitatile innascute pot fi finisate, imbunatatite, perfectionate sau pur si simplu scoase la lumina.

A fi lider nu este egal cu statutul de manager. Lider inseamna sa fii un bun conducator, sa ii intelegi pe cei din jurul tau, sa fii carismatic, sa fii unic, sa-I poti face pe ceilalalti sa te urmeze in mod voluntar, sa isi doreasca sa actioneze alaturi de tine sau sa faca parte din anturajul tau personal sau profesional.

“Un lider cu adevarat bun ii face pe oameni din echipa sa sa se simta implicati si nu dati la o parte, in asa fel incat fiecare sa inteleaga ca prin munca sa contribuie la succesul companiei”. (Warren G. Bennis)

 Pozitia alfa – 10 cerinte…Ce inseamna sa fii lider? Un lider:

1. Stie sa respecte. Nu urca social calcand pe altii in picioare. Este atent la nevoile celor din jur, respecta pe cel inferior, dar fara sa ofere sansa de ai lasa pe acestia sa profite de aceasta.

2. Stie sa comunice. Nu se teme sa spuna lucrurilor pe nume, este pregatit sa atace subiecte sensibile astfel incat sa solutioneze aspecte care pot denegera in conflicte si nemultumiri.

3. Nu se teme sa ia o decizie. Posibil sa greaseasca cateodata, insa mai mare ar fi greseala sa nu actioneze, sa nu fie hotarat.

4. Are viziune, incearca lucruri noi. Nu ramane blocat in a  actiona si nu se lasa influentat de prejudecati.

5. Gandeste pozitiv si are o atitudine pozitiva. Reuseste sa motiveze pe cei din jur, lupta pentru atingerea succesului, nu se da batut.

6. Se pregateste continuu. Stie ca trebuie sa fie la curent cu noutatile din domeniul lui, ca trebuie sa invete, ca trebuie sa fie mai pregatit maine decat este azi.

7. Munceste mai mult decat ceilalti, este cu un pas inaintea celorlalti. Nu se teme de munca pentru ca stie ce vrea si stie ca se poate. Are incredere in ceea ce face si reuseste sa transmita aceasta stare celor din jur.

8. Stie ca lider nu inseamna neaparat sef. Nu are atitudine de superioritate. Nu da ordine, coopereaza cu cei din jur la indeplinirea obiectivelor stabilite.

9. Isi asuma responsabilitatea. Are curaj sa isi asume atat succesul si esecul.

10. Stie sa delege sarcini si stie cum sa-si planifice resursele.

A fi un lider bun inseamna sa lucrezi cu/si pentru oameni, sa poti indeplini obiectivele de business fara  sa pierzi din vedere oamenii din echipa, felul lor de a fi, de a munci, sa poti fi capabil sa incurajezi si sa urmaresti dezvoltarea si cresterea lor profesionala. Cu cat ei muncesc mai bine, se simti valorificati, cu atat echipa devine din ce in ce mai puternica.  

Tu esti un lider? Urmeaza cele de mai sus si ai toate sansele sa atingi pozitia alfa. 🙂

Update: 17.10.2019

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 13 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *