Inchidere SRL – dizolvare firma, lichidare si radiere societate comerciala

Inchidere SRL – dizolvare firma, lichidare si radiere societate comerciala Reinvent Consulting
Inchidere SRL – dizolvare firma, lichidare si radiere societate comerciala Reinvent Consulting

Articol actualizat in aprilie 2020.

Referitor la procesul de inchidere SRL acesta prespune urmatoarele etape juridice: dizolvare firma, lichidare si radiere societate comerciala.

Aceasta procedura este realizabila din punct de vedere legal in conditiile in care firma nu are datorii la bugetul de stat sau la terti.

In cazul in care firma are datorii sau declaratii restante (deci e inactiva la ANAF) atunci va trebui sa solutionate aceste datorii/ declaratii si reactivata societatea la ANAF pentru a putea efectua si radierea.

Dizolvarea este procedura prin care firma nu mai deruleaza activitate economica si este urmata de lichidare.

Documente necesare dizolvare firma, partea 1 din procedura de inchidere SRL:

• Cerere de inregistrare a mentiuni;
• Hotararea AGA sau decizia asociatului unic;
• Dovada achitarii taxelor;
• Certificat inregistare firma;
• Copie act identitate asociat/ asociati.

Hotararea AGA sau decizia asociatului unic va fi publicata in Monitorul Oficial timp de 30 de zile. In cazul in care exista datorii la terti, acestia pot sa se puna deciziei de dizolvare a societatii comerciale.

Lichidarea presupune ca bunurile firmei, ramase dupa achitarea creditorilor, se impart intre asociați. Acest pas este urmat de radierea efectiva a firmei.

Radierea inseamna ca firma nu va mai exista, practic va iesi din evidentele Registrul Comertului.

Acte necesare radiere societate comerciala:

• certificatul emis de ANAF Certificatul de la Administrația Financiară din care rezultă că societatea nu are datorii la bugetul de stat și la contribuțiile sociale – ar fi bine să nu fie mai vechi de 30 de zile de la data depunerii actelor;
• balanta contabila;
• proiectul de divizare (documente pe care le luati de la contabil).

Atentie!

 • O firma nu se inchide din oficiu cu totul! Daca nu se mai depun declaratiile la ANAF sau expira sediul social atunci societatea poate fi dizolvata din oficiu de Registrul Comertului, dar nu si radiata! Dizolvarea involuntara e urmata de pasul 2 – lichidarea cu numirea unui lichidator. Acesta din urma costa mai mult decat un expert contabil.
 • Totodata, firma poate fi declarata inactiva fiscal, datorita nedepunerii declaratiilor fiscale, a bilanturilor etc., fapt ce se inscrie in cazierul fiscal al asociatului/ asociatilor firmei si poate inregistra amenzi care neplatite in timp acumuleaza penalitati.

Cu ce te poate ajuta Reinvent Consulting?

 • Procesul juridic de inchidere SRL cu unic asociat are un tarif de 540 lei (toate taxele incluse) – in cost intra atat dizolvarea cat si radierea firmei (noi redactam toate documentele si depunem la Registrul Comertului dosarele in ambele etape), daca sediul este in Bucuresti sau Ilfov.
 • Daca e vorba despre mai multi asociati, se adauga 50 lei/ asociat in plus, iar daca sediul social este in alt judet din tara se adauga 100 RON la tariful de mai sus.

Te putem ajuta si cu operatiunile contabile de radiere (450 lei – operatiuni contabile de inchidere si 450 lei – intocmire bilant final de lichidare). Daca luam noi de la ANAF ceritificatul fiscal se adauga suma de 200 lei.


SERVICII REINVENT CONSULTING

 INFIINTARI FIRME:

 OFERTA: Infiintare firma GRATUIT cu abonament de contabilitate achitat in avans pe 6 luni.

 • 150 lei/ luna – fara activitate, cu plata in avans pe 6 luni (900 lei);
 • 230 lei/ luna, pentru maximum 10 de documente (fara salariati), pentru plata anticipata pe 6 luni (1.380 lei);
 • 350 lei/ luna, pentru maximum 20 de documente, fara salariati, pentru plata anticipata pe 6 luni (2.100 lei).

 GAZDUIRE SEDIU SOCIAL – orice sector Bucuresti

 • 6 luni – 65 euro + tva;
 • 1 An platit + 1 An GRATUIT – la doar 120 euro + tva;
 • 2 Ani platiti + 2 Ani GRATUIT – la doar 220 euro + tva.
 • In cazul in care alegeti serviciul de gazduire pentru o perioada mai mare de 1 an, dupa primul an, conform legislatiei in vigoare, se face mentiune de schimbare sediu social pe alt cabinet de avocat situat tot in cadrul cladirii de birouri apartinand Reinvent Consulting – costul este de 420 RON, dupa fiecare an de gazduire (toate taxele incluse).

 MODIFICARI ACTE FIRMA: onorariu de la 210 lei + taxe juridice.

 • Deschidere/ inchidere punct de lucru, autorizare activitate, recodificare obiect de activitate, actualizare date de identificare, prelungire sediu social, schimbare sediu profesional: 210 lei (pret final, toate taxele incluse);
 • Majorare/ reducere capital social, schimbare sediu social, schimbare denumire firma, suspendare si reluare activitate firma: 420 lei (pret final, toate taxele incluse);
 • Numire si revocare administrator: 480 lei (pret final, toate taxele incluse);
 • Cesiune firma – Cesiune indirecta: 1180 lei (pret final, toate taxele incluse);
 • Cesiunea directa cu includere asociat nou – ambele etape: 650 lei (pret final, toate taxele incluse);
 • Cesiune interna cu excludere 1 asociat (SRL 2 asociati): 580 lei (pret final, toate taxele incluse);
 • Cesiune interna cu excludere asociat care era administrator (SRL 2 asociati): 650 lei (pret final, toate taxele incluse).

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!


Alege sa fii informat: aboneaza-te la newsletter-ul Reinvent Consulting!

Aboneaza-te la newsletter!

Aboneaza-te la newsletter!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 14 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *