Rubrica de Marti: pot obtine cod de TVA doar pentru unul dintre codurile CAEN ale firmei?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la posibilitatea inregistrarii unui SRL in scop de TVA doar pentru un cod CAEN, iar pe celelalte nu.

Domnul Tudor Stan intreaba:

“Buna ziua,

Este posibil sa ma inregistrez in scop de TVA doar pentru unul dintre codurile CAEN ale firmei si sa facturez aceasta activitate cu TVA, iar pe alte coduri CAEN sa raman neplatitor de TVA?

Multumesc.”

Doamna Georgiana Gaman, Director Financiar, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

Daca o entitate de tip SRL dobandeste codul de TVA, atunci va trebui sa aplice TVA la toate activitatile sale (cu exceptia celor scutite prin lege) pe toate facturile emise, indiferent daca se incadreaza intr-un cod CAEN sau altul.

Asadar, in momentul inregistarii in scop de TVA, pentru toate codurile CAEN inscrise in actul constitutv se va aplica regimul platitorului de TVA. Daca vreti sa facturati cu TVA pe anumite activitati si fara TVA pe altele, solutia ar fi sa deschideti o noua firma, neplatitoare de TVA, pe care sa desfasurati activitatile pentru care sa nu doriti sa aplicati TVA.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  

firma@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *