Rubrica de Marti: Sunt necesare certificatele constatatoare in original pentru radierea unui SRL?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la necesitatatea unui certificat constatator pentru radierea societatii. 

Domnul Airinei Dragos intreaba:

“Buna ziua,

Vreau sa imi radiez SRL-ul pe care l-am administrat in ultimii 5 ani. Din pacate, ma voi muta din tara si nu pot continua activitatea. Am inteles de la ONRC ca este nevoie de actele in original emise de acesta pentru a inchide SRL-ul, insa nu stiu daca am primit certificatele constatatoare (sau ce sunt ele mai exact)? Daca le-am pierdut, ele pot fi recuperate pentru radiere sau nu mai sunt necesare in acest caz?

Multumesc.”

Domnul Victor Galbinasu, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

In cazul in care doriti sa radiati un SRL, intr-adevar in prima etapa, cea de dizolvare, avem nevoie de Certificatul de Inregistrare al SRL-ului in cauza, certificatele constatatoare in original si de C.I al asociatului/ asociatilor in copie. 

Certificatele constatatoare sunt acele documente care insotesc Rezolutia de inregistrarea a unei societati, PFA, II, etc., respectiv, orice modificare la ONRC (autorizare de activitati, schimbare sediu, deschidere punct de lucru, etc.) ale respectivei enitati. 

De fiecare data cand modificati anumite aspecte ale organizarii societatii si inregistrati mentiuni, constatatoarele se depun in original cu dosarul mentiunii si se vor emite altele, actualizate, odata cu noile modificari pe societate.

De aceea, este esential sa prezentati constatatoarele in original pentru orice mentiune, inclusiv pentru operatiunea juridica de inchidere a firmei.

Daca, in schimb, nu mai gasiti constatatoarele in original, le-ati pierdut etc. putem declara pierderea la ziar si acest articol va tine locul constatatoarelor in original pentru etapa de dizolvare.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  

firma@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *