RUBRICA de MARTI: Intreaba un expert! Bonificatie plata CASS venituri persoane fizice

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la bonificatia pentru plata integrala a CASS-ului de catre persoanele fizice.

Doamna Antonia Popa intreaba:

Buna ziua!

Am achitat CASS-ul datorat pe tot anul 2018 si nu am luat in calcul bonificatia de 5% pentru plata in termenul prevazut. Asadar, pot depune declarata rectificativa 212 pentru venitul estimat in 2018 si sa scad aceasta suma din CASS-ul pe care il voi plati anul viitor in 2019?

Doamna Georgiana Gaman, Director Financiar, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Conform OUG nr. 18/ 2018, pentru a incuraja plata anticipata a impozitului si a contributiilor sociale pentru veniturile independente, din dividende sau din chirii obtinute de persoanele fizice contribuabilii care-si achita mai repede taxele, sumele datorate statului primesc urmatoarele bonificatii:

  • 10%, daca declaratia unica se depune online pana la 15 iulie 2018 si plata este efectuata integral pana la 15 decembrie 2018;
  • 5%, daca declaratia unica se depune online pana la 15 iulie 2018 si plata este efectuata integral pana la 15 martie 2019;
  • 5%, daca declaratia unica se depune in format tiparit pana la 15 iulie 2018 si plata este efectuata integral pana la 15 decembrie 2018.

Dupa cum este prevazut in OUG nr. 18/2018, reducerea de 5% sau 10% se va aplica atat la impozitul pe venit, cat si la contributiile sociale. 

Puteti depune declaratia 212 rectificativa de oricate ori doriti pana la termenul limita de plata.

Termene de depunere si de plata:

  • 15 martie anul urmator pentru anul precedent, cu posibilitatea de a face plati oricand in cursul anului pana la termenul scadent, de 15 martie, inclusiv. 
  • Pentru anul 2018, termenul de depunere a declaratiei unice este 15 Iulie 2018.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *