Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Se pot vinde partile sociale ale unui asociat catre celalalt asociat din firma?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la cesiunea interna de parti sociale, cand un asociat doreste sa vanda partile sociale si sa se retraga din societate. 

Domnul Marian Cazanescu intreaba:

“Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca in situatia unei societati comerciale cu doi asociati, unul dintre asociati poate cesiona celuilalt asociat partile sociale contra unei sume de bani? Se poate mentiona acest lucru in actele societatii? Va multumesc. ”

Doamna Isabela Dabu, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

Situatia descrisa de dumneavoastra se refera la un caz obisnuit de cesiune interna de parti sociale. Este o mentiune ce se inregistreaza la Registrul Comertului si este perfect legala. Practic, cei doi asociati, de comun  acord, accepta ca unul dintre acestia sa se retraga din societate si sa isi “vanda” partile sociale aferente conform procentului din actul constitutiv sau o alta suma stabilita de comun acord de ambii asociati. Se intocmeste un contract de cesiune in care se specifica suma si faptul ca asociatul care se retrage va ceda toate drepturile, partile sociale, pretentiile legate de capitalul sau activele firmei, etc. celuilalt asociat.

De asemenea, asociatul care se retrage poate ramane in continuare administratorul societatii, daca este cazul, sau se poate retrage, fapt care semnifica revocarea administratorului vechi si numirea unuia nou (asociatul care ramane in firma sau o persoana externa societatii), care indeplineste conditiile legale pentru a fi administrator.

Societatea noastra va poate ajuta cu intreaga procedura, precum si cu acel contract de cesiune parti sociale.

Pentru informatii suplimentare, oferte sau daca doriti o programare pentru o consultanta in aceasta speta, va stam la dispozitie la numerele/ e-mailul de mai jos.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  firma@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *