Rubrica de Marti: Intreaba un expert! Trebuie sa adaug act aditional daca in contractul de comodat, J-ul firmei mele este gresit?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la erori legate de datele societatii contractante in contractul de comodat pentru un punct de lucru. 

Domnul Marius Balan intreaba:

“Buna ziua,

Daca am semnat un contract de comodat cu un proprietar al unui spatiu, insa in contract nu se mentioneaza CUI-ul societatii mele, ci numarul de inmatriculare (sau J-ul societatii), e valid contractul? Din pacate, si J-ul trecut pe contract este gresit. Trebuie sa il modific si sa il inregistrez din nou la ANAF? Va multumesc. ”

Domnul Victor Galbinasu, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Nu este nicio problema daca in cazul in care acel contract initial este inregistrat la o institutie a statului. In cazul dumneavoastra inteleg ca este deja inregistrat la ANAF-ul de domiciliu al proprietarului spatiului.

Daca e trecut orice tip de identificator al societatii dumneavoastra in contractul de comodat, este valid acel contract. Spre exemplu, poate fi trecut doar J-ul societatii, doar CUI-ul societatii sau doar EUID. Oricare, dat fiind inregistrarea la ANAF, reprezinta un bun mod de identificare al partii contractante.

Asadar, nu va fi nevoie sa mai realizati alte acte aditionale, alte inregistrari sau modificari de contract, deoarece prezentul contract, cu erorile de rigoare, este un contract perfect legal si valabil.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  firma@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *