Cat te costa in 2018 sa ai un angajat pe care il platesti cu salariul minim pe economie?

Cat te costa in 2018 sa ai un angajat pe care il platesti cu salariul minim pe economie_ Reinvent Consulting
Cat te costa in 2018 sa ai un angajat pe care il platesti cu salariul minim pe economie_ Reinvent Consulting

Ai o firma si vrei sa angajezi personal remunerat cu salariul minim pe economie? Stii deja ca salariul platit angajatului nu este singura cheltuiala pe care o vei inregistra cu resursa umana? Asadar, cat te costa in 2018 sa ai un angajat pe care il platesti cu salariul minim pe economie? Ce cote dau statului atat salariatul, cat si angajatorul?

De la inceputul anului 2018 salariul minim pe economie este de 1900 lei. Aceasta suma reprezinta salariul brut.

Contributia la sanatate, contributia la pensii si impozitul pe venit le plateste salariatul.

  • Contributia la sanatate CASS in valoare de 10% din salariul brut, adica 190 lei;
  • Contributia la pensii CAS in valoare de 25% din salariul brut; adica 475 lei;
  • Deducerea (suma care nu se impoziteaza) este in valoare de 510 lei.(suma de 510 este aferenta in cazul  angajatilor care nu au persoane in intretinere);
  • Dupa ce se scad din salariul brut contributiile CAS, CASS si deducerea, la suma rezultata se aplica impozit pe venit de 10%: 1.900 – 475 – 190 – 510 = 725 lei. Impozit pe venit 10% din 725 lei egal 72,5 lei prin rotunjire 73 lei.

Din salariul brut se scad contributiile si impozitul pe venit si suma rezultata este ceea ce primeste efectiv angajatul, salariul net.: 1.900 – 475 – 190 -73 = 1.162 lei.

Contributia asiguratorie de munca CAM este in sarcina angajatorului, indiferent ca este vorba de contract full-time sau part-time. Are o valoare de 2,25% din salariul brut:  1.900 * 2.25% = 43 lei.

Salariatul achita statului 738 lei, iar angajatul plateste statului 43 lei.

Pentru a oferi unui angajat un salariu net de 1.162 lei angajatorul cheltuie suma de 1.943 lei.

AI NEVOIE DE AJUTOR?

Contabilii Reinvent Consulting iti stau la dispozitie. Preturi pentru orice tip de afacere:

  • abonamente de contabilitate de la 175 lei/ luna.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *