DEDUCERE PERSONALA salarii 2018  

 

DEDUCERE PERSONALA salarii 2018 Reinvent Consulting
DEDUCERE PERSONALA salarii 2018 Reinvent Consulting

Deducerea personala este un beneficiu fiscal pe care statul il acorda salariatilor cu venit brut sub suma de 3.600 lei/ luna. Cine beneficiaza de deducere personala? Care este valoarea acesteia? La ce nivel salarial se aplica?  Vezi in articolul de mai jos.

Ce salariati beneficiaza de deducere personala?

Persoanele fizice rezidente romane, cu domiciliul in Romania si care realizeaza venituri din orice sursa, atat din Romania, cat si din afara Romaniei precum si persoanele fizice nerezidente care indeplinesc conditiile de rezidenta prevazute la art. 7 pct. 28 lit. b) sau c) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza.

Salariatii care au mai multe  contracte de munca vor beneficia de deducere personala aferenta salariului de la angajatorul unde are declarata functia de baza.

Pentru a beneficia de deducere personala, cei care au persoane in intretinere si au un salariu brut sub valoarea de 3600 lei, trebuie sa ofere abgajatorului o declaratie pe propria raspundere in care sa mentioneaza salariul precum si datele cu privire la persoanele care sunt in intretinerea sa, daca este cazul.

Avantajul pentru angajat il reprezinta faptul ca o parte in impozitul pe salariu nu se mai vireaza statului ci vor ramane la suma neta pe care o primeste salariatul.

Cine este considerata persoana in intretinere?

Persoana in intretinere poate fi sotia/ sotul, copiii sau alti membri de familie, rudele contribuabilului sau ale sotului/sotiei acestuia pana la gradul al doilea inclusiv, ale carei venituri, impozabile si neimpozabile, nu depasesc 510 lei lunar.

Copiii minori, in varsta de pana la 18 ani impliniti, ai contribuabilului, sunt considerati intretinuti.

Valori deducere personala

Deducerea personala pentru salariatii cu un venit lunar brut de pana la 1.950 lei inclusive sunt:

  • pentru contribuabilii care nu au persoane in intretinere – 510 lei;
  • pentru contribuabilii care au o persoana in intretinere – 670 lei;
  • pentru contribuabilii care au doua persoane in intretinere – 830 lei;
  • pentru contribuabilii care au trei persoane in intretinere – 990 lei;
  • pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane in intretinere – 1.310 lei.

Pentru angajatii care obtin venituri brute lunare din salarii cuprinse intre 1.951 lei si 3.600 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive fata de cele de mai sus.

Persoanele care realizeaza venituri brute lunare din salarii de peste 3.600 lei nu beneficiaza de  deducerea personala.

AI NEVOIE DE AJUTOR?

Contabilii Reinvent Consulting iti stau la dispozitie. Preturi pentru orice tip de afacere:

  • abonamente de contabilitate de la 175 lei/ luna.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *