Descopera cei 10 pasi pentru rezolvarea problemelor

Dezvoltare personala_ rezolvarea problemelor in 10 pasi Reinvent Consulting
Dezvoltare personala_ rezolvarea problemelor in 10 pasi Reinvent Consulting

Toata lumea are probleme. Toti intampinam contexte conflictuale, situatii in care tot dam de obstacole in drum. Unii trec cu brio peste probleme…iar altii nu reusesc sa gestioneze situatiile stresante si transforma orice tantar in armasar. 🙂

Diferenta dintre cele doua categorii de oameni o reprezinta modul in care ei gandesc. Totul pleaca de la minte. Ea dicteaza maniera in care o persoana reactioneaza la stimulii exteriori si se poate indrepta atat spre reusita, dar si catre stagnare sau abandonarea unei cauze.

Cum poti sa rezolvi o problema? Depinde de gravitatea acesteia, insa pasii de mai jos iti pot fi utili:

Pas 1. Crede ca orice problema are o solutie.

Chiar si daca o lasi sa treaca, orice situatie se schimba la un moment dat. Nimic nu ramane la fel. 

Pas 2. Pastreaza-ti  calmul.

Lupta-te cu tine sa ramai cu mintea “la rece”. Tensiunea blocheaza puterea gandirii si creierul nu poate sa opereze eficient in conditii de stres. 

Pas 3. Nu cauta un raspuns la orice.

Multe lucruri isi gasesc explicatia in timp. Ce conteaza de ce s-a intamplat, atata timp cat s-a intamplat, ai nevoie de solutii nu de despicarea firului in patru.

Pas 4. Pune cap la cap toate faptele cat de obiectiv poti.

Iesi din tablou, uneste partile povestii, impartaseste experienta cu cineva care poate  sa iti ofere un punct de vedere diferit, neafectat de subiectivitate.

Pas 5. Scrie problema pe hartie.

Pe multi acest lucru, acest “mini-jurnal” ii ajuta sa scoata la lumina sentimentele negative, frustrarea, mania cauzate de evenimentul neplacut si astfel sa vada lucrurile in alta lumina.

Pas 6. Roaga-te Divinitatii sa iti ofere liniste si putere sa treci peste probleme si sa gasesti solutia corecta.

Asta nu inseamna ca tu vei sta cu bratele incrucisate, ci ca trebuie sa dublezi efortul si agitatia ta cu ajutorul unei forte superioare tie.

Pas 7. Cauta sfaturi si sustinere in jurul tau, fie ca e vorba de familie, prieteni, persoane de incredere.

Ca sa poti lua cele mai bune decizii este bine sa primesti un punct de vedere obiectiv care sa te ajute sa vezi situatia cu alti ochi…Poate lucrurile nu sunt atat de grave, doar emotia si sentimentele de moment le fac  sa para mai negre decat sunt.

Pas 8. Ai incredere in ceea ce iti dicteaza intuitia. 

Tu esti singurul care vei gasi cea mai buna rezolvare la problemele cu care te confrunti.

Pas 9. Lasa-ti subconstientul sa actioneze.

Nu te gandi tot timpul la problema. In momentele de relaxare si de rugaciune/ meditatie subconstientul iti comunica ceea ce este cu adevarat important pentru tine.

Pas 10. Invata-ti lectia.

Nimic nu este la voia intamplarii. Problemele te calesc, scot la lumina puterea de care dispui si de care de cele mai multe ori nu esti constient. 

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *