Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Daca radiez o societate cu datorii sau o declar insolventa, creditorii pot trage la raspundere administratorul?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la o radierea unei societati cu datorii la terti si la ce reprecursiuni exista asupra administratorului. 

Doamna Camelia Marcu intreaba:

“Buna ziua,

Buna ziua! Am firma SRL cu domeniul de activitate transport marfa. De 1 an nu mai am activitate si am ramas cu datorii fata de o firma de la care am inchiriat 2 camioane. In contract firma mea trebuia sa plateasca ratele pentru fiecare camion lunar. Datoria actuala este aproximativ 20.000 lei. Daca radiez societatea sau o declar insolventa, firma respectiva poate sa ma traga la raspundere in Instanta in calitate de administrator? Multumesc!”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Situatia descrisa de dumneavoastra se refera practic la o societate care nu mai incaseaza venituri, deci nu isi poate onora creditorii. Din pacate, in aceasta situatie aveti 2 posibilitati: sa achitati in continuare ratele (din vanzarea activelor societatii sau prin alte mijloace, pe care le stabiliti printr-o consultanta si cu un contabil sau expert financiar) sau sa declarati insolventa. In al doilea caz, datoriile dumneavoastra sunt destul de mici pentru aceasta procedura, dar daca aveti nevoie de consultanta in vederea radierii unei societati cu datorii prin declararea insolventei, expertii nostri juridici si financiari va stau la dispozitie.

Daca alegeti varianta a doua, cea a insolventei, societatea creditoare poate sa cheme in Instanta administratorul societatii, daca au dovezi prin care se arata ca acele datorii s-au realizat dintr-o management deficitar de partea administratorului. Insa, acest lucru nu poate fi garantat, depinde de considerentele societatii respective sau de termenii contractuali.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail: firma@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro 

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *