Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Pot reactiva o societate la ANAF si sa o transform ulterior intr-o florarie? E nevoie de avize speciale?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la reactivarea unei societati la ANAF si deschiderea unui punct de lucru cu alt obiect de activitate. 

Doamna Angela Marinascu intreaba:

“Buna ziua,

Am o societate, momentan inactiva. O pot reactiva la ANAF si sa o transform din magazin online intr-o florarie? E nevoie de avize speciale? Pana acum, activitatea principala a firmei a fost magazin online. Cum pot sa incep?  Ce pasi am de urmat? Multumesc!”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Daca firma este inactiva la ANAF trebuie sa rezolvati motivul inactivitatii (sediu expirat, nedepunerea declaratiilor la timp, etc.) si ulterior sa reactivati societatea.

Dupa ce firma este din nou activa puteti deschide un punct de lucru (pe adresa spatiului unde va fi floraria) in respectivul judet si sa autorizati/ sa adaugati codurile CAEN corespunzatoare unei florarii in actul constitutiv.

Pentru ca floraria sa poata functiona conform legii este nevoie de avizele specifice oricarui punct de lucru cu activitate: DSP, DSV, ISU (in acest caz, doar daca vorbim despre spatii de peste 200 mp; daca spatiul este sub 200 mp atunci veti obtine doar o negatie ISU), etc.

Dupa ce rezolvati toate aceste aspecte, puteti functiona efectiv cu respectivul obiect de activitate, iar firma va fi activa din punct de vedere economic.

In cazul in care doriti sa va ajutam cu reactivarea firmei, rezolvarea motivului inactivitatii sau cu operatiunea de  deschidere a punctului de lucru, va stam la dispozitie la numarul de telefon de mai jos sau pe e-mail. 

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail: firma@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *