Rubrica de marti: INTREABA UN EXPERT! Se poate radia o firma daca asociatul decedeaza si in actul constitutiv apare drept conditie radierea in aceasta situatie?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la radierea unui SRL, cand asociatul unic decedeaza, iar radierea e inscrisa in actul consitutiv. 

Doamna Cristina Banu intreaba:

“Buna ziua,

Cum pot mostenitorii sa inchida o societate dupa decesul unicului asociat (tatal nostru), fapt care este stipulat in actul constitutiv? Va multumesc anticipat.”

Domnul Victor Galbinasu, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

 „Buna ziua,

Daca in actul constitutiv este precizat faptul ca daca asociatul/ unul dintre asociati decedeaza, societatea se poate radia, atunci va fi nevoie doar sa prezentati la Registrul Comertului certificatul de deces al asociatului si societatea va fi radiata automat.

Daca nu, atunci mostenitorii  trebuie sa realizeze succesiunea la notar pentru firma respectiva si apoi acestia se pot ocupa de radierea firmei dupa procedura normala.

Pentru informatii suplimentare, oferte sau daca doriti o programare pentru consultanta, va stam la dispozitie la numerele/ e-mailirile de mai jos. ”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail:  firma@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *