Rubrica de Marti: Intreaba un expert! Se poate schimba administratorul unei Intreprinderi Individuale?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la posibilitatea cesionarii unui I.I. catre o terta persoana sau schimbarea reprezentantului unei astfel de entitati. 

Domnul Marcu Aurelian intreaba:

“Buna ziua,

Se poate schimba administratorul unei Inteprinderi Individuale? Sau se poate cesiona o astfel de entitate pe numele altei persoane? Multumesc!”

Domnul Robert Tigoianu, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua, 

Legea prevede ca in momenul infiintarii uneia dintre urmatoarele tipuri de entitati: PFA, I.I sau I.F, acestea sunt inregistrate in baza CNP-ului si a numelui unei persoane fizice care raspunde pentru entitate. De altfel, rezervare de denumire se realizeaza dupa urmatoarea formula: NUME INITIALA TATALUI PRENUME, urmata de sintagma PERSOANA FIZICA AUTORIZATA/ INTREPRINDERE INDIVIDUALA/ INTREPRINDERE FAMILIALA. O astfel de entitate juridica NU are o persoana drept administrator, doar reprezentant, iar acesta nu poate fi exclus din cadrul PFA sau I.I.

In cadrul I.F. putem discuta despre schimbarea acestui reprezentant, dar noua persoana trebuie sa aiba aceleasi grade de rudenie in cadrul respectivei familii. 

Din pacate, nu se poate cesiona calitatea de PFA sau de reprezentant al unui I.I catre o terta persoana. Daca nu doriti sa mai aveti vreo calitate in ceea ce priveste entitatea, atunci aveti o singura varianta: radiere acesteia. 

In cazul in care doriti sa va ajutam cu radierea intreprinderii individuale, va stam la dispozitie la numarul de telefon de mai jos sau pe e-mail.

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresa de e-mail: firma@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *