Echipa de succes, afacere de durata: tara, tara vrem ostasi…pe cine?

Echipa de succes, afacere de durata_ tara, tara vrem ostasi…pe cine_ Reinvent Consulting (1)
Echipa de succes, afacere de durata_ tara, tara vrem ostasi…pe cine_ Reinvent Consulting (1)

O afacere este formata din oameni care ofera servicii/ produse oamenilor asa ca…fara o echipa bine pregatita si solida, sansele spre reusita sunt mult diminuate. Lucrul in echipa este probabil unul dintre cele mai importante elemente ale succesului intr-o companie.

Angajarea persoanelor potrivite, incadrate pe pozitiile potrivite si construirea unei echipe puternice sunt lucruri care se realizeaza in timp. Relatiile se construiesc, nu vin de la sine, asa ca formarea unei echipe, motivarea acesteia si gasirea punctelor comune implica munca din partea managerilor, team leader-ilor, directorilor de departamente si nu il ultimul rand a angajatilor.

Si cum se construiesc echipele solide? Vezi cele 7 recomandari care nu dau gres niciodata:

1. Pune aceent pe ideea de “noi” in detrimetrul lui “eu”

In acest fel toti se vor simti inclusi, sprijiniti si egali. Acest demers incurajeaza inovtia si imbunatatirea modului de lucru pentru ca angajatii se vor simti mai in elementul lor, nu le va mai fi teama sa isi spuna punctul de vedere si sa propuna idei noi.

2. Stabileste clar rolul fiecarui angajat

Daca angajatii isi cunosc bine rolurile siatributiile de la locul de munca, va exista mai putina competitie in interiorul echipei, cat si realizarea eficienta a treburilor. Se pune accent pe colaborare si auto-dezvoltarea, fiecare persoana cu rolul ei.

3. Atribuie meritele cui le are

Recunoasterea meritelor este probabil cel mai important aspect pentru construirea unei echipe de succes.Fiecare om reactioneaza pozitiv atunci cand ii este recunoscuta valoarea muncii sale si cand primeste aprecieri pozitive de la manageri si colegi.. Asigura-te ca recunoasti meritele echipei ca un intreg pentru contributiile aduse firmei.

4. Incurajeaza invatarea si perfectionarea

Atunci cand gestionati o echipa, aproape orice situatie poate fi transformata intr-o experienta de invatare. Managerii eficienti sunt atenti in permanenta pentru a identifica astfel de ocazii si le folosesc pentru a-i antrena pe angajati si pentru a construi o echipa de succes. Instruiti-i pe angajati legat de cele mai bune practici ale companiei si puteti face chiar si anumite jocuri de rol pentru a-i invata cum trebuie gestionate diferite situatii.

5. Nu da vina pe individ pentru un esec

Atat succesele cat si esecurile majore ar trebui sa fie impartite in aceeasi masura de catre echipa. Asa cum rareori poate fi o singura persoana laudata pentru succesul companiei, la fel de rar poate fi o singura persoana invinuita pentru esec. Atitudinea de a gasi tap ispasitor atrage dezechilibre in echipa, demotivare. Insuccesele pot fi motiv de colaborare intense pentru a repara lucrurile impreuna si a gasi noi metode de a atinge obiectivele propuse, dar in alte maniere.

6. Socializati

Atunci cand angajatii se cunosc intre ei la un nivel personal, este mult mai probabil sa se simta atasati de companie, sa le vina mai usor sa comunice si sa conlucreze in cadrul echipei.

7. Nu permite barfa si abateri de la regulamentele de organizare interna

Nu accepta abateri de la procedurile de lucru si organizare. Nu permite barfa si paratul intre angajati. Orice abatere reprezinta o bresa in coeziunea si buna functionare a echipei.

Aceste sapte sfaturi sunt doar un pas in directia potrivita. Restul depinde de tine si de …restul echipei.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *