Cum sa-ti faci o firma colaboratoare UBER? Ce inseamna sa ai firma UBER?

Cum sa-ti faci o firma colaboratoare UBER_ Ce inseamna sa ai firma UBER_ Reinvent Consulting
Cum sa-ti faci o firma colaboratoare UBER_ Ce inseamna sa ai firma UBER_ Reinvent Consulting

Esti sofer? Ai masina ta? Vrei sa devii colaborator UBER? Ce trebuie sa faci? Urmeaza cei 4 pasi pentru a demara acest tip de colaborare/ business.

In Romania pentru a putea colabora cu UBER este nevoie ca persoana interesata sa devina PFA sau sa infiinteze un SRL. Persoanele fizice nu pot fi soferi UBER. Colaborarea dintre PFA/ SRL si UBER se va face in baza unui contract de prestari servicii.

Totodata, firma din Romania trebuie sa se inregistreze in scop de TVA intracomunitar ca sa poata incasa comisionul pentru activitatea de taximetrie/ transport de la UBER.

Cei 3 pasi pentru a deveni colaborator:

 • Pas 1: Iti faci firma ta: PFA, SRL-D sau SRL.
 • Pas 2: Te inregistrezi in scop de TVA intracomunitar
 • Pas 3: Te inregistrezi ca si colaborator pe platforma UBER. Acesta va pune la dispozitia societatii tale traseele disponibile, solicitari si situatia incasarilor tale.

Este simplu sa te inregistrezi pe platforma dedicata pentru a putea ulterior prelua comenzi.
UBER va examina:

 • permisul de conducere;
 • documentul de inregistrare a vehiculului;
 • informatiile privind asigurarea;
 • informatiile si documentele suplimentare necesare pentru evaluarea soferilor in orasul tau;
 • documentele firmei.

Dupa ce verificarea si aprobarea documentelor necesare (va trebui sa demonstrezi ca esti persoana juridica, PFA, SRL, SRL-D) , vei avea acces complet la aplicatie si te vei putea conecta pentru a primi solicitari de curse si pentru a incepe sa castigi bani.

 • Pas 4: Cum primesti banii?

Uber va emite factura in numele firmei tale cu valoarea comisionului aferent curselor realizate si o va transmite catre aceasta. Facturile sunt emise cu TVA pentru ca este nevoia ca firma sa fie platitoare de TVA.

Cum te ajuta Reinvent Consulting?

 • Infiintare SRL asociat unic: 320 lei Bucuresti si Ilfov/ 420 lei alte judete
 • Infiintare SRL-D: 190 lei Bucuresti si Ilfov/ 290 lei alte judete
 • Infiintare PFA: 190 lei Bucuresti si Ilfov/ 290 lei alte judete
 • Autorizare la terti: 100 lei, In cazul in care nu se declara activitate la sediul social/ profesional sau sediul este gazduit pe cabinet de avocat sau activitate impune acest tip de autorizare (pe teren, ex. transport, constructii etc.)
 • Inregistrare in scop de TVA intracomunitar: 250 lei

Tarifele includ onorariu, TVA si taxele de la Registrul Comertului.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *