Rubrica de marti: Intreaba un expert! Pot suspenda firma la Registrul Comertului daca am sediul social expirat?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la posibilitatea suspendarii activitatii unui SRL la Registrul Comertului, daca sediul social este expirat.

Domnul Adrian Tudor intreaba:

“Buna ziua.  Pot suspenda firma la Registrul Comertului daca am sediul social expirat? Multumesc. ”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Deprtament Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Pentru a putea suspenda activitatea firmei la Registrul Comertului mai intai trebuie rezolvata situatia sediului social expirat. Trebuie sa aveti sediu social activ pentru a fi admisa mentiunea de suspendare activitate.

Dupa reinnoirea contractului de sediu social si inregistrarea acestuia la Registrul Comertului se poate suspenda activitatea firmei. Aceasta suspendendare este temporara, poate fi pe un termen de maxim 3 ani. Dupa trecerea acestei perioade aveti 2 optiuni: fie  reluati activitatea economica, fie inchideti firma de tot.

Procedura din cadrul Registrului presupune completarea si depunerea unei cereri de inregistrare prin care sa solicitati inregistrarea mentiunii privind suspendarea temporara a activitatii firmei dumneavoastra, insotita de o declaratie-tip pe propria raspundere din care sa rezulte ca persoana juridica nu desfasoara la sediul social, la sediile secundare sau in afara acestora/ desfasoara activitatile declarate o perioada de maxim 3 ani.

De precizat faptul ca suspendarea activitatii este aplicabila SRL-urilor, cat si PFA-urilor sau II-urilor.

Dupa emiterea Hotararii privind suspendarea activitatii societatii comerciale, trebuie completata si depusa la Administratia Financiara declaratia 010 pentru a inregistra inactivitatea si la organul fiscal.

In cazul in care doriti sa va ajutam cu aceasta operatiune, tarifele sunt:

Toate taxele la ONRC, de publicare in Monitorul Oficial, TVA si onorariul sunt incluse in tarifele de mai sus.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  firma@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *