Rubrica de Marti: Intreaba un expert! Se poate inchide o firma daca are datorii la furnizori?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la posibilitatea inchiderii unui SRL daca are contributiile la stat platite, dar are datorii la furnizori.

Domnul Andrei Panait intreaba:

“Buna ziua,

Am un SRL pe care as dori sa il inchid. Firma are contabilitatea la zi, nu are datorii la bugetul de stat. Momentan exista niste datorii la furnizori. Se poate radia societatea comerciala in aceste conditii? Ce solutii juridice exista in cazul meu? Multumesc.”

Doamna Ramona Bajanaru, Director Deprtament Juridic, Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua,

Pentru a putea inchide o firma prin procedura obisnuita la Registrul Comertului de dizolvare, lichidare si radiere SRL firma NU trebuie sa aiba datorii nici la bugetul de stat, nici la furnizori, pentru ca in etapa de radiere se depunde si balanta la dosar si aceasta trebuie adusa la zero.

In acest caz aveti 2 posibilitati:

  • varianta 1 – achitati datoriile catre furnzori si inchideti firma pe cale normala la ONRC;
  • varianta 2- nu achitati datoriile,  intrucat societatea se afla intr-o situatie vadita de imposibilitate de plata si demarati procedura de radiere firma cu datorii, urmand pasii de dizolvarea societate si finalizare radiere prin actiune faliment in procedura simplificata.

Detalii inchidere firma Registrul Comertului – click aici!

Detalii radiere firma cu datorii – click aici!

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  firma@reinventconsulting.ro sau financiar.contabil@reinventconsulting.ro

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *