RECLAME VIDEO PE YOUTUBE – un sfert din populatia Terrei foloseste Youtube!

RECLAME VIDEO PE YOUTUBE – un sfert din populatia Terrei foloseste Youtube! Reinvent Consulting
RECLAME VIDEO PE YOUTUBE – un sfert din populatia Terrei foloseste Youtube! Reinvent Consulting

De ce reclama pe Youtube? Costul per click este relativ scazut, continutul video este din ce in ce mai folosit si accesat de catre potentialii clienti, iar numarul de utilizatori Youtube a atins un sfert din populatia planetei. Interesant, nu?

Tipuri de reclama pe YouTube:

  • In-stream Ads – reclame care ruleaza inainte, in timpul, sau dupa anumite clipuri. Dupa 5 secunde, userul poate sa dea skip reclamei. Sunt cele mai utilizate, chiar daca intra practic in “sufletul omului”. Aproximativ 70% din aceste reclame sunt vizionate pana la sfarsit. Durata optima film: 15-30 secunde;
  • Discovery Ads – apar doar pe YouTube si ajung la utilizatori atunci cand descopera continut. De exemplu, pe homepage-ul youtube, sau atunci cand utilizatorul cauta videoclipuri pe o anumita tema. Clipul va rula doar daca utilizatorul va da click pe el. Durata optima film: maxim 3 minute;
  • Bumper Ads – un video foarte scurt de maxim 6 secunde, destinat sa ajunga la un numar mare de utilizatori pentru a creste notorietate brandului printr-un mesaj scurt si memorabil.Utilizatorii nu pot sa dea skip. Durata optima film: maxim 6 secunde.

Cost reclame:

  • Pentru reclame in-stream si discovery se plateste pentru fiecare vizualizare (minim 30 secunde de vizionare). Daca filmul este mai scurt, se considera vizualizare percurgerea intregului material.
  • Pentru bumper ads se plateste per mia de afisari.

Continut ideal video:

  • Introducere: cu ce se ocupa compania;
  • Explici problema / nevoia cu care se confrunta publicul tinta;
  • Prezinti solutia oferita de produsul/ serviciul companiei;
  • Nu uita si de call to action (ex: cumpara acum, suna azi, cere oferta, incearca, testeaza);
  • La final, insereaza testimoniale sau USP-uri pentru a convinge utilizatorul (ex. USP – Unique selling proposition, spui beneficiul produsului/ serviciului tau,  ca deexemplu: cel mai bun detergent pentru covoare, cumpara de la cel mai de incredere furnizor de carne din Romania, alege cel mai inteligent sistem de navigatie etc.).

De ce sa testezi o campanie pe Youtube? Dupa Google, acest canal este al doilea cel mai mare motor de cautare din lume. Plus ca livreaza continutul in functie de preferintele userului, chiar cand acesta deja vizioneaza altceva (nu ca ar fi chiar ok, dar pot da skip daca vor sa scape de reclama ta)…

De ce sa nu incerci o campanie de test sa vezi ce reactie are piata ta? Aliniaza-te marilor jucatori si demonstreaza ca tu poti fi acolo. Imaginatie si 3 clickuri! 🙂

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *