Rubrica de Marti: Intreaba un expert! Se poate infiinta o societate de catre o persoana care a fost asociat intr-o firma si a radiat-o prin insolventa?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la posibilitatea de a infiinta o firma de catre un asociat care a apelat la radierea unei societati prin declararea insolventei. 

Doamna Mariana Timis intreaba:

“Buna ziua, 

Am o firma cu datorii si as dori sa o radiez. Desigur, neavand activitate pe aceasta societate, voi apela la metoda insolventei. Intrebarea este, daca voi putea sa infiintez o societate noua, in care sa am calitate de asociat/ administrator, ulterior etapelor de insolventa? Multumesc. ”

Domnul Victor Galbinasu, Consilier Juridic Reinvent Consulting, raspunde:

„Buna ziua, 

In conditiile in care pe firma dumneavoastra exista datorii si firma nu are profit care sa poata acoperi creditele, atunci intr-adevar puteti sa incepeti procedura de insolventa. 

Aceasta procedura dureaza in jur de 9-12 luni, in functie de creditori, numarul datoriilor si alte detalii necesare pentru radierea societatii. 

Dupa aceasta perioada, va fi nevoie sa vi se radieze faptele din cazier, respectiv toate datoriile. Insa, daca ati radiat o firma prin procedura insolventei nu mai aveti dreptul de a solicita sa detineti statutul de asociat sau administrator intr-o noua societate. 

Asadar, va sfatuim ca procedura insolventei sa fie ultima dumneavoastra solutie in cazul in care doriti sa inchideti respectiva societate comerciala. Cel mai bine incercat sa vindeti ce active sau bunuri mai are firma si sa solutionati datoriile de la ANAF prin plata sau esalonarea datoriilor, iar la final sa puteti radia firma prin procedura normala. 

Daca doriti sa va ajutam cu procedura de radiere SRL sau de radiere prin metoda insolventei, va stam la dispozitie la numarul de telefon de mai jos sau pe e-mail.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *