Tu stii ce mai face concurenta ta? All eyes on them…analiza concurentei. CUM?

Tu stii ce mai face concurenta ta_...analiza concurentei. CUM_ Reinvent Consulting
Tu stii ce mai face concurenta ta_…analiza concurentei. CUM_ Reinvent Consulting

Ai un business. Merge. Dar stii ca nu esti singur pe piata. Daca nu stii ce face concurenta ta risti sa ramai in urma. Daca stii ce face concurenta ta si vezi ca sunt mai inovativi, mai profesionisti, mai rapizi ca tine si nu iei masuri…pierzi. Este inevitabil. Asadar: tu stii ce mai face concurenta ta?

Pe piata atat de schimbatoare concurenta este continua si constanta. Si vei duce lupte pe multe planuri, pentru strategii de pret, promovari, reclame, oferte, relatii cu clientii, aprovizionare, livrare, vanzare etc. etc…

Odata ce iti iei concurenta in serios si ii identifici punctele tari si punctele slabe, iti asiguri un avans bun in fata acesteia, spre obiectivul vostru comun: clientul. Sau mai bine spus, portofelul clientului. 🙂

Analizezi concurenta pentru ca:

  1. Si ei o fac mai mult ca sigur.
  2. Trebuie sa stii care sunt punctele lor forte si care sunt punctele slabe in comparatie cu tine
  3. Trebuie sa gasesti acel ceva care te face unic, te diferentiaza de ceilalti. Si daca nu stii ce au ceilalti cum ai putea fi sigur ca esti deosebit?
  4. Pentru ca daca stii ce si cum lucreaza competitorii vei fi pregatit la miscarile lor de piata si poti lua masuri sa nu pierzi clienti
  5. Daca identifici modul de promovare al concurentei, poti sa faci generezi idei noi de marketing/ promovare diferite de ale lor
  6. Gasesti noi oportunitati de piata
  7. Poti invata din ceea ce fac ei

Unde gasesti informatii despre concurentii tai? Prima data pe Google. 🙂

Nu uita de sursele oficiale de informatii:  Ministerul de Finante, Registrul Comertului, presa scrisa, website-urile, campaniile de PR sau de marketing facute de concurenta, dar si informatiile oficiale publicate de companie, declaratiile oficiale ale reprezentantilor companiei, sondajele de opinie si studiile de piata.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *