TVA DE 9% PENTRU ANUMITE DOMENII DE ACTIVITATE. CARE SUNT ACESTEA?

TVA DE 9% PENTRU ANUMITE DOMENII DE ACTIVITATI. CARE SUNT ACESTEA_

Societatile care presteaza servicii de alimentare cu apa si de canalizare si livrarea apei pentru irigatii in agricultura vor avea cota de TVA de 9%. Aceasta noua reglementare va fi aplicabila de la 1 ianuarie 2019. Detalii in articolul de mai jos.

Camera Deputatilor a adoptat recent proiectul de lege care prevede reducerea cotei de TVA la 9% pentru serviciile de alimentare cu apa si de canalizare si livrarea apei pentru irigatii in agricultura. In data de 17 iulie 2018, aceasta lege a fost publicata in Monitorul Oficial si va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2019, precum prevede documentul.

Proiectul de lege reglementeaza o cota de TVA de 9% pentru anumite tipuri de servicii. Initial, propunerea introducea aceasta cota redusa de TVA si in cazul serviciilor de livrare de electricitate si gaze naturale, respectiv productia, transportul, distributia si furnizarea de energie termica in sistem centralizat.

Proiectul de lege pentru completarea alin. (2) al art. 291 din Codul fiscal introducea TVA de 9% pentru urmatoarele categorii de servicii:

• canalizare;
• productia, transportul, distributia si furnizarea de energie termica in sistem centralizat;
• livrarea de electricitate;
• livrarea de gaze naturale;
• serviciul public de salubrizare a localitatilor.

Comisia pentru buget-finante a Senatului a transmis amendamente ulterior la acest proiect, iar in prezent cota de TVA de 9% se va aplica DOAR pentru urmatoarele servicii:

• livrarea apei pentru irigatii in agricultura;
• serviciile de alimentare cu apa si de canalizare.

Scopul aceste initiative este “corectarea situatiei anormale in cazul TVA datorat pentru colectarea apei menajere si, in plus, prevede extinderea masurii de reducere a cotei de TVA de la 19 la 9% la celelalte prestari/furnizari de utilitati publice (livrarea de electricitate si de gaze naturale, alimentarea cu energie termica in sistem centralizat, salubrizarea localitatilor)”.

Asadar, noua lege vizeaza afacerile in domeniile de salubrizare a apelor, irigatii sau alimentare de apa in domeniul agriculturii.

Vrei sa infiintezi o astfel de firma? Apeleaza cu incredere la consilierii juridici REINVENT CONSULTING.

Tarife cu taxe juridice, TVA si onorariu incluse!

Detalii despre tarife: CLICK AICI! 

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *