Adaugare cod CAEN in actul constitutiv dupa infiintarea firmei: cum?

Adaugare cod CAEN in actul constitutiv dupa infiintare firmei_ cum! Reinvent Consulting
Adaugare cod CAEN in actul constitutiv dupa infiintare firmei_ cum! Reinvent Consulting

Ai deja o firma infiintata si vrei sa derulezi o noua activitate al carui cod CAEN nu este inscris in actul constitutiv? Iata procedura pentru extindere obiect de activitate, sau mai pe romaneste adaugare cod CAEN.

Documente necesare mentiune extindere cod CAEN:

  • Certificatul de Inmatriculare – in original;
  • Hotararea Adunarii Generale/ Decizia Asociatului Unic;
  • Act Constitutiv Actualizat.

Noul cod CAEN va fi mentionat in actul constitutiv si trebuie sa fie aprobat de Registrul Comertului. Totodata in cadrul mentiunii care se depune la Registrul Comertului se si autorizeaza acest cod.

Cand vorbim despre activitatea unei firme, ne referim la 2 componente:

  • Obiectul principal – un singur cod CAEN care se stabileste la infiintarea firmei, care poate fi modificat ulterior printr-o mentiune la Registrul Comertului numita modificare obiect principal de activitate. Detalii: click aici!
  • Obiectul secundar – pot fi incluse aici toate codurile CAEN si pot fi autorizate ulterior.

Important:

  • Impozitele si taxele sunt influentate de obiectele de activitate principale,
  • In privinta obiectelor secundare, unele dintre acestea nu sunt compatibile uneori cu obiectul principal.
  • Unele activitati pot fi doar principale si exclusive, adica nu permit adaugarea de alte coduri CAEN la obiectul secundar de activitate.
  • Exista anumite activitati care nu pot fi autorizate, derularea acestora fiind conditionata de indeplinirea unor criterii. Spre exemplu, un restaurant poate functiona si i se poate autoriza activitatea, doar daca exista un punct de lucru.

Cum te pot ajuta expertii REINVENT CONSULTING:

Preturile afisate pentru extindere cod CAEN includ taxele de publicare in M.Of., TVA si onorariu.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail firma@reinventconsulting.ro. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *