RADIERE PFI: PROCEDURA LA ANAF, COST SI DURATA

RADIERE PFI la ANAF_ procedura, acte, durata

Persoana Fizica Independenta (PFI) este o forma de organizare economica pentru persoanele care desfasoara activitati independente, dar entitatea in sine nu este definita clar in legislatia din Romania.  Daca prestezi activitate din domeniul profesiilor liberale, mai mult ca sigur esti inregistrat la ANAF sub titlul de PFI. Ce se intampla cand vrei sa radiezi PFI-ul tau? Afla din articol ce declaratii trebuie sa depui si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi.

Cine poate fi PFI?

Conform Codului Fiscal: „Sunt considerate venituri din profesii libere veniturile obtinute din prestari de servicii cu caracter profesional, desfasurate in mod individual sau in diverse forme de asociere, in domeniile stiintific, literar, artistic, educativ si altele, de catre: medici, avocati, notari publici, executori judecatoresti, experti tehnici si contabili, contabili autorizati, consultanti de plasament in valori mobiliare, auditori financiari, consultanti fiscali, arhitecti, traducatori, sportivi, arbitri sportivi, precum si alte persoane fizice cu profesii reglementate desfasurate in mod independent, in conditiile legii.

PFI-urile se inregistreaza direct la ANAF si presupun un singur contract de colaborare principal pe o singura profesie, dintre cele enumerate mai sus.

Radiere PFI la ANAF

Pentru a radia un PFI este necesara depunerea Declaratiei 070 si marcarea campului “Radiere” in casuta specifica motivatiei depunerii. E acelasi formular care se depune si in cazul infiintarii PFI.

De asemenea, daca au existat si asigurari sociale (CAS, CASS) care trebuiau achitate pe PFI sau au existat venituri in ultimul an, se va depune si Declaratia unica 212 inainte de a radia PFI-ul.

Durata de radiere a unui PFI poate ajunge pana la 30 de zile lucratoare, in functie de disponibilitatea de solutionare a cererii de catre ANAF.

Vrei ajutor din partea profesonistilor? 

Apeleaza la expertii contabili Reinvent Consulting – oferim servicii de calitate, termeni dusi la indeplinire si explicatii de la profesionisti in domeniul fiscal.

  • Abonamente de contabilitate – de la 175 Ron/ luna
  • Infiintare PFI – 250 Ron
  • Radiere PFI – 500 Ron

CLICK AICI PENTRU SERVICIILE COMPLETE! 

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *