Rubrica de Marti: Intreaba un Expert! Cum poate face un SRL o sponsorizare catre un ONG?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la modul in care un SRL poate face o sponsorizare catre un ONG.

Doamna Marcela Georgescu intreaba:

“Buna ziua,

Cum se face sponsorizarea in cadrul microintreprinderilor? Suma de 20% din impozit se calculeaza aferent fiecarui trimestru si trebuie transferata catre ONG-ul in cauza sau se poate face cumulat la nivelul intregului an?

Multumesc.”

Doamna Georgiana Gaman, Director Compartiment Financiar, Reinvent Consulting, raspunde: 

„Buna ziua,

Conform OUG 25/2018, firmele pot deduce in limita a 20% din valoarea impozitului pe venit chetuielile inregistrate cu sponsorizarile, care au ca scop sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat.

Sponsorizarea se face numai catre furnizori de servicii sociale acreditati si se poate vira catre un ONG cu aceasta calitate, in cadrul trimestrului, in limita a 20% din impozitul pe micro datorat.

Sumele care nu sunt scazute din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat se reporteaza in trimestrele urmatoare, pe o perioada de maximum 28 de trimestre consecutive.

Scaderea acestor sume din impozitul pe veniturile microintreprinderilor datorat, in urmatoarele 28 de trimestre consecutive, se efectueaza in ordinea inregistrarii lor, in aceleasi conditii, la fiecare termen de plata a impozitului pe veniturile microintreprinderilor.

Microintreprinderile care efectueaza sponsorizari au obligatia de a depune la ANAF declaratia informativa privind beneficiarii sponsorizarilor, aferenta anului in care au inregistrat cheltuielile respective.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *