Rubrica de marti: Intreaba un expert! Radierea unei societati se realizeaza doar la Registrul Comertului sau si la ANAF?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la radierea unui societati la ONRC si demersurile la ANAF.

Doamna Alexandra Radulescu intreaba:

“Buna ziua,

Am o societate, fara datorii, pe care doresc sa o inchid, insa procedura este putin neclara pentru mine. Radierea unei societati se realizeaza doar la Registrul Comertului sau si la ANAF? Incheierea situatiei fiscale a firmei se inregistreaza la ANAF si atat? Mai e vreun pas suplimentar? Multumesc.”

Domnul Alexandru Balasca, Consilier Juridic, Reinvent Consulting, raspunde: 

„Buna ziua,

Radierea unei societati se realizeaza la Registrul Comertului din judetul unde a fost inregistrat sediul social al respectivei societati.

Pentru aceasta procedura, demersul se realizeaza si la ANAF, pe langa ONRC, dupa cum urmeaza. 

La ONRC exista 2 etape pentru radierea firmei: dizolvare si radierea propriu-zisa. 

In prima etapa, cea de dizolvare, se vor depune actele societatii la ONRC impreuna cu o hotarare de dizolvare. Aceasta hotarare va fi publicata timp de 30 de zile lucratoare in Monitorul Oficial, iar in perioada aceasta pot aparea opozitii de la creditori, ANAF sau alte institutii ale statului, daca respectiva societate nu are toate datoriile stinse pana la momentul publicarii in Monitor. 

In a doua etapa, dupa ce vor trece cele 30 de zile, contabilul va trebui sa puna la dispozitie urmatoarele acte pentru societatea in dizolvare: bilantul de lichidare, balanta contabila si proiectul de lichidare. Toate cele 3 documente se vor inregistra la ANAF si ulterior depuse la ONRC, pentru a se definitiva procedura. 

Dupa aceasta etapa, nu va mai fi nevoie de niciun alt document. 

In cazul in care alegeti sa va ajutam cu procedura de dizolvare si radiere sau cu actele la ANAF, va stam la dispozitie la numerele de contact de mai jos sau pe e-mail.

Inchidere SRL Registrul Comertului: 540 lei (ambele etape, toate taxele, onorariu si TVA incluse) – Bucuresti/ Ilfov.

Pentru alte judete se adauga 100 lei.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:  

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

http://www.facebook.com/reinventconsulting 

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *