Rubrica de Marti: Intreaba un expert! Se poate radia o firma cu datorii la furnizori?

rubrica de marti, Reinvent Consulting

Scopul nostru este acela de a sustine dezvoltarea unei comunitati de business bine informata si de a crea un mediu de afaceri cat mai competitiv!

Expertii Reinvent Consulting sunt alaturi de tine pentru a-ti oferi solutiile si raspunsurile potrivite, pe linie juridica si financiara. Asadar, cu ce te putem ajuta? Intreaba-ne! Suntem aici pentru tine!

Intrebarea de astazi se refera la posibilitatea de radiere a unei firme cu datorii la furnizori. 

Domnul Gheorghescu Claudiu intreaba:

“Buna ziua, 

Va rog sa-mi spuneti daca o firma cu datorii la furnizori se poate inchide. Multumesc frumos.”

Domnul Victor Galbinasu, Consilier Juridic Reinvent Consulting, raspunde:

Buna ziua,

Din pacate, nu se poate radia o societate care are datorii la furnizori sau la ANAF/ stat. Asta deoarece, prima etapa de radiere (dizolvarea) presupune publicarea unei hotarari de dizolvare in Monitorul Oficial, ce va fi afisata timp de 30 de zile. In cazul in care exista opozitii (acestea vin de la furnizori sau de la orice alti creditori care nu si-au primit platile de la firma in proces de radiere), procedura de radiere se intrerupe si ramane blocata pana cand se achita datoriile, pentru a nu mai exista riscul aparitiei unor opozitii.

Asadar, in functie de suma datoriilor puteti alege sa achitati aceste datorii prin valorizarea marfii sau a echipamentelor pe care inca le detineti pe firma. Daca aveti datorii si la ANAF sau la alte insitutii statale, incercati sa inaintati o cerere de esalonare in plata pentru a putea achita in mai multe transe o datorie mai mare.

Abia dupa ce achitati datoriile la ANAF, creditori etc. putem demara fara probleme procedura de inchidere firma. Daca doriti sa va ajutam cu radierea societatii dumneavoastra, va stam la dispozitie la numerele de mai  jos.”

Pentru informatii suplimentare sau pentru a ne adresa intrebarea ta, ne poti contacta la numarul de telefon 021-318.69.60 sau pe adresele de e-mail:

Consultantii nostri iti stau la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00 – 17:30.

Alege din start cea mai buna solutie pentru afacerea ta!

www.reinventconsulting.ro

https://www.facebook.com/reinventconsulting/

 
Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *