Conditii pe care trebuie sa le indeplinesti pentru infiintare SRL

Conditii pe care trebuie sa le indeplinesti pentru infiintare SRL Reinvent Consulting
Conditii pe care trebuie sa le indeplinesti pentru infiintare SRL Reinvent Consulting

Antreprenoriatul este un domeniu care atrage numerosi “curiosi”, dornici sa devina autonomi si sa lanseze afaceri de succes. In schimb, pe langa abilitatile de lider si cunostintele despre produsul tau si piata in care te vei lansa, trebuie sa indeplinesti si anumite conditii legale importante.

Conditiile legale ce trebuie indeplinite pentru infiintarea unei firme 

1.Cazierul fiscal

Una dintre conditiile esentiale pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana fizica inainte de a deveni asociat sau administrator intr-o entitate juridica este aceea de a nu avea fapte inscrise in cazierul fiscal.

Faptele care se pot inscrie in cazier pot varia de la simple amenzi neachitate sau impozite intarziate pana la datorii pe firma la care persoana a fost asociat la un moment dat, etc.

Cazierul fiscal se poate verifica doar personal si se ridica de la ANAF-ul de domiciliu al respectivului.

2. Varsta minima

Aceasta conditie se respecita cu strictete, minorii au interdicitie de a ocupa rolul de asociat sau administrator intr-o entitate juridica. De altfel, doar dupa varsta de 18 ani, persoanele fizice pot infiinta societati de tip SRL sau PFA-uri/ II, etc.

3. Interdictia prin lege sau hotarare judecatoreasca

Un alt punct important de care trebuie sa tina cont orice persoana fizica inainte de a incepe o afacere este sa nu exista interdictie pe numele sau prin lege sau hotarare judecatoreasca definitiva de a infiinta o societate.

Chiar daca aceste cazuri sunt extrem de rare, este un aspect important de mentiunut in vedere cand doresti sa te asociezi cu o terta persoana, despre care nu stii prea multe detalii legale.

 4. Sediul social 

Daca toate conditiile de mai sus sunt respectate si ramane doar sa infiintezi societatea, va fi nevoie de o locatie care sa aiba rolul de sediu social.

Sediul social al unei entitati juridice este un spatiu, care poate fi stabilit oriunde, in baza unui contract intre parti: la domiciliul unia dintre asociati; la o locatie inchiriata; la un birou de avocat, etc. Aceasta adresa poate fi doar un sediu unde se primesc controale ANAF sau corespondenta in legatura cu societatea, practic aici nu se declara activitate. A doua varianta poate fi ca sediul social sa fie la randul sau si punct de lucru, adica sa se autorizeze activitate propriu-zisa la locatie, in functie de preferinta si planul tau de afaceri.

5. IMPORTANT: O persoana nu poate avea calitatea de asociat unic in multiple societati concomitent 

Legea prevede foarte clar acest aspect, de aceea, daca stii ca ai fost sau esti asociat unic intr-o alta societate pe care inca nu ai radiat-o, nu mai poti avea aceeasi calitate intr-o noua societate, in acelasti timp. Altfel, poti sa te asociezi cu minim inca o persoana si sa infiintezi o noua entitate, fara probleme. Daca totusi vrei sa devii asociat unic, este nevoie sa rezolvi situati firmei anterioare si sa o radiezi.

Reinvent Consulting te ajuta sa infiintezi orice tip de entitate!

Ai nevoie de consultanta inainte de a pune la punct afacerea ta?

Consilierii juridici Reinvent Consulting iti ofera informatiile de care ai nevoie pentru a inregistra o firma, iar expertii contabili iti pun la dispozitie detalii esentiale despre chestiunile fiscale de actualitate in domeniul tau de interes.

  • infiintare SRL – 350 Ron in Bucuresti/ Ilfov sau 450 Ron  in alte judete
  • infiintare PFA – 210 Ron in Bucuresti / Ilfov sau 310 Ron in alte judete

Daca nu declarati activitate la sediul social sau aveti activitate pe teren atunci este nevoie de autorizarea activitatii la terti / deschidere punct de lucru, cost aditional 100 RON.

OFERTA! Beneficiati de INFIINTARE GRATUITA daca alegeti un abonament de contabilitate cu plata in avans pe 6 luni. Costurile abonamentelor in acest caz sunt urmatoarele:

  • 225 RON/ luna, pentru maximum 20 de documente si 2 salariati, pentru plata anticipata pe 6 luni (1.350 lei)
  • 175 RON/ luna, pentru maximum 20 de documente (fara salariati), pentru plata anticipata pe 6 luni (1050 lei)
  • 295 RON/ luna, pentru maximum 20 de documente si 2 salariati
  • 150 RON/ luna – fara activitate (societati neplatitoare de TVA)
  • 200 RON/ luna – fara activitate (societati platitoare de TVA)

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *