Infiintare firma – Acordul vecinilor si al Asociatiei de Proprietari

Infiintare firma – Acordul vecinilor si al Asociatiei de Proprietari Reinvent Consulting

In momentul in care se infiinteaza o firma este nevoie de o locatie pentru a stabili sediul social al firmei (adresa fiscala). Prin optiune la sediul social se declara sau nu activitate economica. Daca sediul firmei este intr-un bloc, atunci viitorul beneficiar trebuie sa obtina acordul vecinilor (4 vecini – sus, jos, stanga, dreapta) si al Asociatiei de Proprietari.

Sediul social poate fi stabilit:

 • la o adresa proprie/ a unei cunostinte/ rude, etc – apartament/ casa/ depozit, etc., 
 • la o locatie inchiriata – depozit, magazin, etc.
 • la sediul unui avocat – pe o perioada de maxim 1 an, cu posibilitatea schimbarii dupa 1 an pe alt cabinet de avocat sau locatie fixa.

Documentul trebuie sa contina:

 • semnaturile vecinilor direct afectati;
 • semnatura Presedintelui de asociatie;
 • avizul Comitetului Executiv al asociatiei;
 • stampila asociatiei.

Daca imobilul nu are o asociatie de proprietari/ locatari este necesara o declaratie a proprietarului spatiului, pe care doresti sa-l folosesti in scop comercial cum ca, imobilul respectiv nu face parte din nici o asociatie de proprietari sau de locatari. Acordul vecinilor direct afectati va fi, insa, necesar.

In situatia in care spatiul se afla “la casa”, intr-un imobil in care nu se afla mai multe apartamente, nu este necesar acordul vecinilor si nici declaratie privind inexistenta asociatiei de proprietari/locatari.

Daca nu ai in proprietate un spatiu in care sa figureze sediul social al noii societati, sau daca nu obtii acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari, atunci poti  opta pentru gazduirea sediului social Bucuresti si Ilfov.

Tarifele depind de perioada de gazduire aleasa:

 • 6 luni – 65 euro + tva;
 • 1 An platit + 1 An GRATUIT – la doar 120 euro + tva;
 • 2 Ani platiti + 2 Ani GRATUIT – la doar 220 euro + tva.

In cazul in care alegi serviciul de gazduire pentru o perioada mai mare de 1 an, dupa primul an, conform legislatiei in vigoare,  se face mentiune de schimbare sediu social pe alt cabinet de avocat situat tot in cadrul cladirii de birouri apartinand Reinvent Consulting – costul este de 420 RON, dupa fiecare an de gazduire (toate taxele incluse) pentru un SRL cu 1 asociat. Pentru mai multi asociati se adauga suma de 50 RON/ asociat.

Important:

 • Daca alegi sediul la noi, adica pe birou de avocat, noi iti oferim serviciul de Secretariat gratuit, care implica primire si notificare primire corespondenta. In momentul in care primesti un colet sau corespondenta la sediu, vei fi notificat prin SMS, mail, etc.
 • Sediul pe cabinet de avocat nu permite autorizarea activitatii la aceasta locatie. Asadar, daca doresti sa obtii codul de TVA, sfatul nostru este sa deschizi si un punct de lucru, unde sa declari activitate, pentru a putea indeplini conditiile impuse de ANAF pentru inregistrare in scopuri de TVA

CUM TE AJUTA EXPERTII REINVENT CONSULTING?

 • Infiintare SRL asociat unic: 350 RON Bucuresti si Ilfov/ 450 RON alte judete
 • Infiintare SRL-D: 210 lei Bucuresti si Ilfov/ 310 lei alte judete
 • Infiintare PFA: 210 lei Bucuresti si Ilfov/ 290 lei alte judete
 • Autorizare la terti: 100 lei, In cazul in care nu se declara activitate la sediul social/ profesional sau sediul este gazduit pe cabinet de avocat sau activitate impune acest tip de autorizare (pe teren, ex. transport, constructii etc.)

Tarifele includ onorariu, TVA si taxele de la Registrul Comertului.

Update: 20.11.2019

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresele de e-mail financiar.contabil@reinventconsulting.ro / firma@reinventconsulting.ro . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

www.reinventconsulting.ro

www.facebook.com/reinventconsulting

Da share la acest articol!

Related Posts

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *